Kawhi na meti kritika zbog mutnih igara i prevare

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.19. | 12:27

Ne stišavaju se reakcije nakon velike NBA akvizicije.

MVP prošlog NBA finala Kawhi Leonard prije tri tjedna je okonča neizvjesnost o svojoj budućnosti te obznanio da napušta Toronto Raptorse i pridružuje se Los Angeles Clippersima. Za njim je došao iz Oklahoma City Thundera i Paul George, te su time učinili drugu najpopularniju franšizu iz kalifornijskog velegrada možda u prve favorite za naslov naredne sezone.

Sapunica je dugo trajala, a kad su se dojmovi slegli, pojavile su se određene medijske optužbe, kao i one od strane NBA fanova, da je Kawhi namjerno odugovlačio s ciljem da na određeni način namagarči Los Angeles Lakerse, koji su se cijelo vrijeme spominjali kao najizglednija opcija za budućeg Leonardovog poslodavca.

Kako su Lakersi računali da će im se fantastični krilni igrač gotovo sigurno pridružiti, nisu potpisivali nikog od, u danom trenutku slobodnih agenata na raspolaganju. Kako je vrijeme odmicalo, sve ih je bilo manje jer su polako jedan po jedan pronalazili angažmane, a Leonard, za kojeg se baš na navedeni način čuvao prostor na salary capu, na kraju se odlučio za Clipperse.

Dakako, izrodile su se glasine da je to manevar kojeg su Leonard i ljudi oko njega namjerno izveli da preveslaju i Lakerse i Raptorse (u kojima je postojala stanovita mogućnost da bi mogao ostat).

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Lakers, Raptors have complained about the way Clippers&#39; Kawhi Leonard handled free agency, report says<a href="https://t.co/It8aTOl3Lf">https://t.co/It8aTOl3Lf</a></p>&mdash; CBS Sports NBA (@CBSSportsNBA) <a href="https://twitter.com/CBSSportsNBA/status/1152380065004474368?ref_src=twsrc%5Etfw">July 20, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

No nije dugo prošlo, a stigle su reakcije. U razgovoru sa Chrisom Hayesom iz Yahoo-a:

„Nisam nikoga sabotirao. Jednostavno sam si uzeo maksimalno vremena na koje imam pravo, ne bi li donio najbolju moguću odluku za sebe i svoju obitelj.“, rekao je.

„Tko god je pokrenuo neke teorije zavjere, ne trebate vjerovati u to. Ne želim da me prati loš glas u smislu da sam prouzročio da bilo koja od te dvije ekipe propuste neke dobre igrače.“

Puno se kontroverzi diglo i povodom Leonardovog ujaka Dennisa koji je, prema Stephenu A. Smithu, u procesu pregovora sa franšizama probao iskoristiti situaciju i tražio od njih raznorazne bonuse i povlastice, a neke od njih spadaju u domenu bezobraznih. U pitanju su nkretnine, privatni avioni, lukrativna sponzorstva, i slično.

Povodom ovih i još nekih kontroverzi tijekom free agencyja, Liga ozbiljno razmatra o tome da preciznije regulira proces pregovaranja s igračima prilikom vrbovanja, te da oglušavanje na te odredbe drastično kažnjava.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kawhi LeonardLos Angeles LakersLos Angeles ClippersToronto RaptorsNBA tradeovi

Ostale Vijesti