Kawhi daruje djecu Clippersa

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.08.19. | 15:44

Velika gesta velikog čovjeka.

NBA sezona još nije počela, a dvostruki MVP finala i novopridošla zvijezda Los Angeles Clippersa Kawhi Leonard već osvaja srca navijača.

U suradnji sa Baby2Baby neprofitnom organizacijom, darovati će milijun ruksaka u bojama Clippersa djeci u Los Angelesu. Krilni je igrač inače i sam iz L.A.-a, te suosjeća sa nebrojenim teškim sudbinama odrastanja u velegradu ogromnih razlika. Od neizmjernog luksuza, bogatstva i slave, do preživljavanja, neimaštine i, kao posljedici, pribjegavanju kriminalu.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Kawhi donated ONE MILLION backpacks to kids in Los Angeles today. RESPECT.  (: <a href="https://twitter.com/LAClippers?ref_src=twsrc%5Etfw">@laclippers</a>) <a href="https://t.co/cMunHwa3yX">pic.twitter.com/cMunHwa3yX</a></p>&mdash; SLAM (@SLAMonline) <a href="https://twitter.com/SLAMonline/status/1163904563235004421?ref_src=twsrc%5Etfw">August 20, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Ove sezone namjera mi je dati značajan doprinos na terenu i van njega, a ovo mi se čini kao pošten način da krenem u tom smjeru. Stalo mi je bilo do toga da ovu akciju objavim u Moreno Valleyu gdje sam odrastao, u osnovnoj školi koju sam pohađao, ali sveukupan doprinos gradu Los Angelesu ovaj će program učiniti još posebnijim.“

Leonard je postao tek drugi vlasnik nagrada MVP-a finala sa dvije različite momčadi, a prvi u povijesti MVP finala koji je nakon što je istim postao i osvojio naslov – napustio momčad.

Ali, to je današnja NBA. Teško se može reći da mu itko previše zamjera. Osim možda Skipa Baylessa.

(foto: Reuters)


Tagovi

Kawhi LeonardLos Angeles ClippersNBA

Ostale Vijesti