Jordan: Plaćeni ste da igrate 82 utakmice

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.11.19. | 15:50

Najveći košarkaš svih vremena nije impresioniran ovim novim oružjem.

Zadnjih dana se intenzivirala priča oko jedne od tekovina nove NBA lige koja ima svoja zagovornike, ali i protivnike. Tzv. load management, običaj u kojem se u ciljano odabranim utakmicama regularne sezone NBA lige poštedi najvažnije igrače od vremena na parketu, podigao je dosta prašine zadnjih dana.

Najistaknutiji ''ambasador'' ovog trenda je svakako Kawhi Leonard, koji je prošle sezone propustio 22 utakmice regularne sezone kao član Toronto Raptorsa, s ciljem da ostane u što boljem stanju za one najvažnije utakmice, prije svega u doigravanju.

Raptorsima se ta strategija isplatila, osvojili su naslov a Leonard je postao MVP-em finala. Čovjek koji stoji iza nje je iskusni fizioterapeut Alex McKechnie, koji ima dugogodišnji staž brige za vrhunske sportaše, kojeg je uostalom i Shaquille O'Neal neobično zavolio za vrijeme dok je Škot radio u Lakersima.

No nova sezona otkrila je da se Kawhi neće libiti isti modus operandi primijeniti ni u novoj sezoni. U prvom back-to-back bloku utakmica ciljano je propustio prvu, prenošenu u cijeloj SAD protiv Milwaukee Bucksa, da bi bio svjež za utakmicu odmah sljedećeg dana protiv konkurenata iz Zapadne konferencije, Portland Trail Blazersa.

Mnogi su se digli na noge, što iz medija, što sami pojedinci uključeni aktivno u NBA ligu, a bivši trener Charlotte Hornetsa vlasnika Michaela Jordana, Steve Clifford, objelodanio je medijima kako najveći igrač svih vremena gleda na tu problematiku:

„Moji igrači nisu imali običaj sjediti u back-to-back utakmicama. Nisu presjedili utakmicu samo da bi je presjedili. Što se mene tiče, moraš ispuniti očekivanja. Michael je uvijek igračima govorio 'plaćeni ste da igrate 82 utakmice'“., lako je za pretpostaviti kako o ovoj temi razmišlja jedan od najkompetitivnijih sportaša svih vremena.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Michael Jordan doesn&#39;t agree with players sitting out due to load management: &#39;You&#39;re paid to play 82 games&#39;<a href="https://t.co/EeygDroEcQ">https://t.co/EeygDroEcQ</a></p>&mdash; CBS Sports NBA (@CBSSportsNBA) <a href="https://twitter.com/CBSSportsNBA/status/1192550659087904778?ref_src=twsrc%5Etfw">November 7, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)


Tagovi

Michael JordanKawhi LeonardNBAToronto RaptorsCharlotte Hornets

Ostale Vijesti