Tom Szczerbowski/USA TODAY Sports
Tom Szczerbowski/USA TODAY Sports

Ima samo 28 godina, zovu ga najgorim prvim izborom NBA drafta u povijesti, a sad je dobio otkaz u Izraelu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.01.22. | 11:40

On je bio broj jedan, a Giannis je ostao na 15. mjestu…

Jedan od najgorih prvih izbora u povijesti NBA drafta, Anthony Bennett, dobio je otkaz u izraelskom prvoligašu Hapoel Bank Yahav Jerusalemu, objavili su iz kluba na web stranicama i društvenim mrežama.

Bennett je dogovorio sporazumni raskid ugovora, a razlog prijevremenog razlaza je taj što se klub odlučio na krpanje rupa u proračunu rezanjem plaća igrača s najvećim primanjima. Ne tako davno, isti klub zahvalio se na suradnji i Thonu Makeru, stasitom centru iz Južnog Sudana koji je na NBA draftu 2016. godine bio 10. izbor.

28-godišnji Kanađanin je svoju NBA avanturu započeo u Clevelandu, ali se tamo zadržao tek jednu sezonu. Igrao je kasnije za Minnestotu, Toronto i Brooklyn, da bi onda 2017. godine otišao put europskog kontinenta gdje je branio boje Fenerbahčea.

Kod Željka Obradovića se nije naigrao, pokušao se vratiti u NBA ligu preko razvojnih momčadi Sunsa, Celticsa i Clippersa, da bi onda na početku ove sezone stigao u Izrael kao jedno od najistaknutijih pojačanja u povijesti kluba.

Njegove brojke u Hapoelu nisu bile pretjerano dobre, naročito ne za nekoga tko je trebao biti nositelj momčadi. U prosjeku je imao 6.3 poena, 3.3 skokova i 0.9 asistencija u izraelskoj Winner ligi, dok je u NBA ligi upisao 151 nastup s prosjekom od 4.4 poena i 3.1 skokova.

Bennett je bio prvi izbor NBA drafta 2013. godine, a te godine su iza njega ostali igrači poput Giannisa Antetokounmpa i Rudyja Goberta, dvojca koji će kasnije postati najbolji obrambeni igrači lige, dok je Greek Freak otišao korak dalje i osvojio MVP titulu, bio MVP finala i osvajač naslova prvaka sa svojim Bucksima.

Zasad nije poznato u kojem će klubu nastaviti svoju igračku karijeru, a klub ostavlja na vodećem mjestu Super lige s jednom pobjedom više od Maccabi Tel-Aviva.



Tagovi

Anthony Bennett

Ostale Vijesti