Cijela NBA priča o čudesnoj blokadi Kawhija Leonarda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 08.09.20. | 09:16

Čudesni krilni igrač Clippersa blokirao je Jamala Murraya – prstom.

Noćas su Los Angeles Clippersi svladali Denver Nuggetse 113:107 i poveli s 2:1 u seriji polufinala Zapadne konferencije.

Krajem utakmice je obrana bila ta koja je donijela trijumf momčadi Doca Riversa s obzirom da su protivnike uspjeli zadržati na svega 19 poena u zadnjoj četvrtini uz šut 7/22. No posebno je jedna obrambena bravura privkla pažnju NBA javnosti.

Počele su zadnje dvije minute utakmice. Jamal Murray ostao je izoliran s Montrezlom Harrellom, prošao ga desnim ulazom, no na obruču ga je dočekao Kawhi Leonard. Murray se digao s namjerom zakuca, ali aktualni MVP finala je spustio rampu.

Ta ‘’rampa’’ se na koncu sastojala od prstiju. Točnije od jednog prsta, i to onog – dovoljno simbolično – srednjeg prsta.   

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Kawhi just needs a middle finger to block your poster attempt <a href="https://t.co/Sb6wTnN2SR">pic.twitter.com/Sb6wTnN2SR</a></p>&mdash; Barstool Sports (@barstoolsports) <a href="https://twitter.com/barstoolsports/status/1303175131091685377?ref_src=twsrc%5Etfw">September 8, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Kawhi Leonard je bio skroman i ne previše zainteresiran da od toga napravio senzaciju:

“Vidio sam ga da ide na ulaz, ušao sam i probao ga blokirati. Shvatio sam da će ići na zakucavanje i digao ruku da ga probam blokirati. Na kraju sam uspio”, prepričao je igrač samo ono što su svi imali prilike vidjeti.

Dvostruki NBA prvak poznat je po velikoj obrambenoj moći, što mu između ostalog omogućavaju ogromne ruke i golemi prsti. U to smo se ovom prilikom mogli poprilično dobro uvjeriti.

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Kawhi LeonardJamal MurrayLos Angeles ClippersDenver NuggetsNBA doigravanje

Ostale Vijesti