Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Cibona držala u šahu Crvenu zvezdu pa onda pala u samoj završnici

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.03.22. | 21:18

Oko dvije tisuće ljudi u Draženovom domu je pjesmom ispratilo borbene mladiće s parketa nakon poraza

Strateg Cibone Gašper Okorn je dobio odgovor na pitanje kolika je razlika između njegovog sastava i euroligaške Zvezde – tek četiri poena. Na krilima preporođenog Tonija Nakića i raspoloženih Danka Brankovića i Amara Gegića, Cibona je do zadnje minute bila u egalu sa skupocjenim protivnikom, ali je na kraju potpisala poraz 74:78.

Teško su se Vukovi nosili sa sastavom Dejana Radonjića na startu utakmice. Zvezda je zaigrala svoju prepoznatljivu agresivnu obranu zbog koje su domaći bili na velikim mukama u napadu. Okorn je startao s postavom Gnjidić, Drežnjak, Gegić, Prkačin i Branković koja nije mogla parirati protivniku u, uzgred rečeno, solidno popunjenom Draženovom domu u koji je pristiglo oko dvije tisuće gledatelja. Kakve je napadačke probleme imala Cibona u startu utakmice govori činjenica da je Branković dao osam poena u nizu (Kuzmić je na račun toga ubrzo zasjeo na klupu), dok je Zvezda zabijala iz svih pozicija. U dvije minute serija je napravila seriju 11:0 i stigla do 20:9 na minutu do kraja četvrtine. Na isteku četvrtine je jučer najbolji igrač Cibone, Toni Nakić stavio tricu za nešto prihvatljivijih 20:12 za Zvezdu.

Druga četvrtina je ponudila rastrčaniju, opušteniju i mudriju Cibonu. Gegić i Reuvers u zakucavali, Vildoza je stavio tricu kojom je zaokružena serija 12:2 Cibosa za vodstvo 24:22, što je po prvi puta podignulo publiku na noge. Nakon toga je i Branković zakucao što je natjeralo Radonjića da u razmaku od samo dvije minute pozove i drugi time out. Igrači su ga shvatili ozbiljno pa je Zvezda serijom 8:0 stigla do vodstva 38:32. Velika je stvar što su Okornovi mladići ubacili 20 poena za deset minuta inače obrambeno nastrojenoj Zvezdi.

U trećoj dionici su se vodstva izmjenjivala, nakon četiri i pol minute igre Vildoza je tricom dignuo prednost Zagrepčana na 45:42, a koja je stigla nakon sjajne obrane Nakića. Problem za Okorna javio se na polovici četvrtine kada je Šibenčanin pokupio četvrtu osobnu zbog koje je prosjedio idućih pet minuta.

Na ulasku u posljednju četvrtinu Cibona je držala prednost 56:54, i to na račun Gegićevog polaganja na isteku napada. Zatim je krenuo možda i najlošiji period igre domaćih kada su u nekoliko napada zaredom isforsirali šuteve, s lošim pogledima prema košu iz teških pozicija, a iskusna Zvezda je to odmah naplatila i serijom 9:0 stigla do vodstva 63:56.

Kada se činilo da je Zvezda prelomila, kisika u pluća Cibone je ponovno udahnuo Nakić. Trica, asist za Brankovića, pa kontra i nova trica Šibenčanina za novu pjesmu Draženovog doma uz taktove pjesama Novih fosila. No to je bilo i posljednje vodstvo Cibone (68:67) jer su nakon toga igrači Zvezde pametnom igrom stigli do 73:68 na minutu do kraja. Opet se javio Nakić tricom, ali ovog puta prekasno. No „Heja, heja Cibosi” koji su odzvanjali iz grla navijača dok su košarkaški Cibone odlazili s parketa dovoljno govore o tome kakvu je utakmicu odigrala Cibona. Kako je to istaknuo i nakon utakmice trener Okorn, ova momčad ima svijetlu budućnost...

Gegić je zabio 19 uz sedam skokova, Branković 17, a Nakić 16. Kod Zvezde su najviše zabili Kalinić i Dobrić, obojica po 14.



Tagovi

ABA ligaCibonaCrvena zvezdaAmar GegićToni Nakić

Ostale Vijesti