Bojan neprepoznatljiv u porazu Jazza, nova ozljeda Embiida (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.02.20. | 08:21

Agonija Sixersa s njihovim najboljim igračem se nastavlja.

Cleveland Cavaliersi noćas su pobijedili Philadelphia 76erse sa 108:94.

Poraz je ovo koji je trostrukim prvacima manji problem vezan za ovu utakmicu. Naime, Joel Embiid se opet ozlijedio u dvoboju s našim Antom Žižićem te ovo je problem koji već podsjeća na ''beskonačan dan''.

Ovaj put je u pitanju rame zbog kojeg je odlični centar napustio igru već u prvoj četvrtini, a uz već ozlijeđenog Bena Simmonsa te upitnu momčadsku kemiju, stvari za Sixerse ne izgledaju nimalo dobro nešto više od dvadesetak utakmica pred doigravanje.

Za sada se ne zna koliko će Kamerunac, koji je u ponedjeljak protiv Atlante imao učinak karijere s 49 koševa, biti van pogona.

„Jako nas je šokirala njegova ozljeda. Jednostavno nismo znali što na terenu nakon što smo ostali bez Joela.“, iskren je bio Al Horford.

Od petorice igrača Cavsa u dvoznamenkastom broju poena, Colin Sexton je kod domaćina postigao najviše, 28. Tristan Thompson je imao 14 koševa uz čak 13 skokova, a na njegova pleća palo je i danas nešto više odgovornosti s obzirom na odsustvo Andrea Drummonda radi problema s listom. Ante Žižić postigao je šest poena za sedam minuta igre, uz dva skoka i asistenciju.

Kod Sixersa, koji su sada na očajnih 9-21 u gostima, Shake Milton je upisao 20 poena, Furkan Korkmaz 14, a Alec Burks 13. Tobias Harris, vlasnik monstruoznog ugovora od 180 milijuna dolara, nije istupio i poveo momčad, zabivši svega 11 poena uz šut iz igre 4/13.

U Salt Lake Cityju je domaći Utah Jazz poražen od Boston Celticsa 103:114. Bojan Bogdanović već je neko vrijeme u dosta lošijoj formi od one u kojoj smo ga navikli gledati cijele sezone, te je danas ubilježio svega tri poena za 34 minute i šut iz igre 1/8.

Rano u zadnjoj četvrtini su Celticsi počeli prelamati utakmicu, a dobrim dijelom dvoboja je djelovalo kao da Donovan Mitchell igra sâm. S druge strane, svih pet startera Celticsa završilo je u dvoznamenkastom broju koševa te se još jedno odsustvo Kembe Walkera nije previše primijetilo.

U prvoj četvrtini Jazzeri su promašili 14 od prvih 17 šuteva te su u prvih 10 minuta utakmice postigli svega osam poena. Završili su četvrtinu s 27% šuta iz igre, no kasnije su se vratili. Ipak, Celticsi su ih uspjeli slomiti i uzeti vrijednu pobjedu u gostima.

Mitchell je postigao 37 poena, Mike Conley 15, a Royce O'Neal 14 koševa kod domaćina. Za pobjednike igrač koji je u drugom dijelu sezone eksplodirao, Jayson Tatum, upisao 33 poena uz 11 skokova. Jaylen Brown je dodao 20, Marcus Smart 17 i Daniel Theis 16.

Dodajmo kako su Ivica Zubac i Dario Šarić u međusobnom susretu u kojem su Los Angeles Clippersi odnijeli pobjedu na Phoenix Sunsima upisali šest, odnosno pet poena.

(foto: Reuters)


Tagovi

Philadelphia 76ersCleveland CavaliersBoston CelticsUtah JazzAnte ŽižićDario ŠarićIvica ZubacBojan Bogdanović

Ostale Vijesti