Russell Isabella/Reuters
Russell Isabella/Reuters

Bogdanovićevih 32 i devet trica nije pomoglo, Clippersi bez Leonarda došli na korak do finala Zapada

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 08:17

Na korak do finala su i Atlanta Hawksi.

LA Clippersi svladali su Utah Jazz u Salt Lake Cityju 119:111 i stigli do vodstva od 3-2 u seriji. Nakon izjednačene prve četvrtine, u drugoj su se Jazzeri odvojili, ali su Clippersi do kraja poluvremena stigli do -5. U trećoj četvrtini gosti su preokrenuili rezultat, bili i na +10, a prednost nisu ispuštali do samoga kraja utakmice.

Najbolji kod domaćina bio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji je zabio 32 uz tri skoka. Bogdanović je pucao sjajnih 10 od 20 od čega 9/17 za tri poena. Standardno dobar kod Jazza bio je i Donovan Mitchell s 21 poenom, pet skokova i asistencija te ukradenom loptom, kao i Rudy Gobert koji je zabio 17 uz 10 skokova.

Clippersi su pak igrali bez svojeg prvog igrača Kawhija Leonarda koji ima problema s koljenom. Odgovornost je u svoje ruke preuzeo Paul George koji je zabio 37 uz 16 skokova i pet asistencija. Ivica Zubac dobio je manje od osam i pol minuta na parketu, pogodio je dva slobodna bacanja i uhvatio dvije lopte.

Clippersi će za dva dana na domaćem terenu imati meč loptu za finale Zapada u kojem ih već čeka Phoenix.

U polufinalu Istoka, Atlanta je iznenadila 76erse svladavši ih u Philadelphiji 109:106. Hawksi sada imaju prednost u seriji (3-2) i na domaćem terenu meč loptu za finale konferencije.

Očekivano najbolji kod gostiju bio je fenomenalni Trae Young s 39 poena, 7 skokova i tri ukradene lopte, a dosta mu je pomogao i John Collins s 19 poena i 11 skokova. Kod Phile Joel Embiid zabio je 37 uz 13 skokova, 5 asistencija, četiri bloka i dvije ukradene lopte, Seth Curry bio je sjajan s 36 poena (šut za tricu 7/12), no izostala im je pomoć suigrača od kojih niti jedan nije bio dvocifren.



Tagovi

Los Angeles ClippersUtah JazzAtlanta HawksPhiladelphia 76ersNBAplayoffBojan BogdanovićIvica ZubacKawhi LeonardPaul GeorgeJoel EmbiidTrae Young

Ostale Vijesti