Bivši Šarićev suigrač iz Philadelphije završio karijeru u 33. godini

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.04.20. | 21:58

Ozljede su učinile svoje.

 

Bivši NBA igrač Trevor Booker okončao je profesionalnu karijeru iako je u studenom napunio tek 32 godine. Booker je zadnji angažman imao u Kini 2018. godine kada je potpisao za Shanxi Brave Dragonse, ali zbog ozljede stopala morao je na operaciju i od tada je bio van košarke. 

Booker je 2010. godine izabran kao 23. pick prve runde drafta od strane Minnesote, koja ga odmah mijenja u Washington gdje je proveo prve četiri sezone NBA karijere. Potom je dvije sezone odradio u Utahu, da bi prešao u Brooklyn s kojim je u sezoni 2016/17 ostvario svoju najbolju sezonu, barem ako gledamo statistiku. Zabijao je točno 10 poena po dvoboju, imao osam skokova i dvije asistencije za nešto manje od 25 minuta u prosjeku. 

Sa sličnim je brojkama započeo sezonu 2017/18, da bi ga Netsi zamijenili u Philadelphiju za Jahiila Okafora i Nika Stauskasa. Tamo ga je dočekao Dario Šarić s kojim je bio suigrač svega 33 utakmice, nakon čega ga Sixersi otpuštaju jer se nije iskazao kao pojačanje. Zabijao je tek 4,7 poenauz 3,7 skokova, a do kraja sezone odigrao je još 17 dvoboja za Indianu. 

U ljeto 2018. potpisuje za kineske Shanxi Dragonse, ali nije dočekao debi za njih jer je zbog kroničnih problema sa stopalom morao na operaciju. Dugo se nadao da bi ipak mogao dolekati povratak na parkete, ali od toga neće biti ništa jer je objavio odlazak u igračku mirovinu. 

Tijekom NBA karijere skupio je 548 nastupa, a ostvarivao je prosječno 6,8 poena i 5,8 skokova.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Trevor BookerNBA

Ostale Vijesti