Švedska prazne mreže i drugu utakmicu zaredom, nova katastrofa Norveške

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.02.18. | 15:36

U skupini C sve je jasno uoči zadnjeg kola.

Nakon što su zabili pet golova Njemačkoj na otvaranju, Finska nije spustila nogu s gasa i Norvežane su također počastili s 'petardom'. Nije sve krenulo kao po 'špagi' jer Norveška je povela preko iskusnog Patricka Thoresena već u sedmoj minuti, ali do kraja prve trećine Finci su preko Tolvanena kaznili treće u nizu isključenje Norvežana i u situaciji s igračem manje izjednačili.

Isti je igrač bio strijelac i za 2:1 na početku drugog perioda, a Finci su do kraja u posljednjem periodu igre zabili još tri pogotka i tako stigli do uvjerljive pobjede koja je svakako zaslužena. Finska je imala osam udaraca više, četiri minute manje isključenja i raspoloženijeg vratara koji je bio na 95 posto obrana.

Švedska je u drugom susretu porazila Njemačku pogotkom Victora Stalberga koji je pogodio već u drugoj minuti utakmice, a taj se rezultat na semaforu održao do samog kraja. Švedska nije napadački bila raspoložena kao protiv Norveške, ali obrambeno su opet bili savršeni i nisu primili pogodak. Ovaj puta branio je Jhonas Enroth, a protiv Norveške Victor Fasth.

Situacija je ovdje potpuno jasna, nakon dva kola Švedska i Finska imaju po šest bodova, Njemačka i Norveška su bez bodova i igraju u posljednjem kolu. Švedi i Finci direktno će odlučiti o putniku u četvrtfinale, ali u raspletu u kojem bi regularni dio završio neriješenim rezultatom mogle bi proći obje ekipe jer direktno među osam idu tri lidera grupe i najbolji drugi.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Zimske olimpijske igre 2018.

Ostale Vijesti