Germania
Germania

Najava dana: Varaždinci u Rudešu, Inter za naslov protiv Milana, u košarci dalmatinski derbi

Vrijeme Čitanja: 6min | pon. 22.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Rudeš – Varaždin, 17.00

(Nogomet, HNL)

Posljednja utakmica 31. kola elitnog razreda hrvatskog nogometa igra se danas popodne u Rudešu, koji nakon jedine ovosezonske prvenstvene pobjede, protiv Gorice u Kranjčevićevoj 4. ožujka ima pet poraza, od čega tri u Kranjčevićevoj(po 0-3 s Lokomotivom, Dinamom i Rijekom), a dva na svom domaćem stadionu (Osijek 2-3, Slaven Belupo 1-3). Varaždinci, pak, imaju svoju računicu, u zadnje vrijeme su bolji gosti nego domaćini, izgubili su u 2024. godini u gostima samo od najjačeg trojca, Dinama (dvaput), Rijeke i Hajduka u prvenstvu i Kupu. Ove sezone protiv Rudešana Varaždinci su doma slavili 2-0 i 1-0, a u Kranjčevićevoj je bilo 0-0.

Sevilla – Mallorca, 21.00

(Nogomet, Primera)

Sevilla je na 13. mjestu sa 34 boda, dok je Mallorca na 15. mjestu sa 31 bodom. Sa sedam utakmica do kraja, jednima i drugima cilj je izbjeći ispadanje, odnosno osigurati se prije zadnjih kola. U prethodnoj utakmici La Lige između ovih dviju strana Mallorca je pobijedila 1-0 na svom Son Moixu u prosincu. Jedini pogodak za Los Bermellones postigao je Cyle Larin u 11. minuti. Na domaćem terenu ove sezone, Sevilla nije briljirala (četiri pobjedem pet remija, šest poraza), a Mallorca će nastojati riješiti loš niz rezultata u gostima ove sezone (šest remija, osam poraza i samo jedna pobjeda). Momčad s Baleara želi prekinuti crni niz od 12 utakmica u gostima bez pobjede, još od rujna 2023. protiv Celte iz Viga. U posljednjih šest ligaških utakmica Sevilla je tri puta pobijedila, jednom remizirala i dvaput izgubila. U istom razdoblju Mallorca je u dvaput pobijedila, dvaput remizirala i dvaput izgubila.

Roma – Bologna, 18.30

(Nogomet, Serie A)

Borba za mjesto u Ligi prvaka, u koju mogu i oboje... Bologna je odigrala 0-0 protiv Monze na Stadio Renato Dall'Ara u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici produživši svoj niz bez poraza na četiri, nalazi se na 4. mjestu s četiri boda više od svog danamjeg domaćina, koji je u prošlom kolu slaviio u gradskom derbiju s Laziom (1-0), produživši svoj niz neporaženosti na sedam (pet pobjeda). U prethodnoj utakmici Serie A između ovih suparnika Bologna je trijumfirala 2-0 na stadionu Renato Dall'Ara u prosincu. Vodeći pogodak za Rossoblu postigao je hrvatski vezist Nikola Moro u 37. minuti, a konačni rezultat postavio je autogolom Rasmus Kristensen. Bolonjezi žele produžiti svoj niz od pet utakmica bez poraza u gostima (tri pobjede), nisu poraženi u gostima od 14. siječnja i Cagliarija. U posljednjih šest ligaških utakmica Roma je upisala četiri pobjede i dva remija. Bologna je u tom razdoblju ima tri pobjede, dva remija i jedan poraz. Bodom bi sigurn bili zadovoljniji gosti...

Milan – Inter, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Internazionale će večeras u slučaju pobjede proslaviti naslov prvaka Italije, prišiti 'scudetto' na crno-plavi dres. Rossoneri su formalni domaćini, pa bi proslava u svojstvu gosta bila posebno slatka, a Nerazzurri se i te kako sjećaju posljednjeg Derbija della Madonnina, kad su u rujnu nadvisili Milan 5-1. Nerazzurri su u nizu od 16 utakmica u gostima bez poraza (14 pobjeda, dva remija), a posljednji put u gostima poraženi su u svibnju 2023. protiv Napolija. U posljednjih šest prvenstvenih utakmica, Milan je dobio pet i remizirao u posljednjoj kod Sassuola (3-3). Inter je za to vrijeme četiri puta slavio i dvaput remizirao.

Farense – Benfica, 21.15

(Nogomet, Primeira)

Benfica nakon poraza u gradskom derbiju početkom ovog mjeseca zaostaje sedam bodova iza Sportinga, ali ima osam više od trećeplasirane Brage, dočim je Farense deseti, ali sa samo četiri boda više od zone razigravanja za o(p)stanak. U prosincu je na Da Luzu završilo iznenađujućih 1-1, dakle današnji domaćin je svojevrsni dužnik crvenim lisabonskim orlovima. U zadnja tri međusobna dvoboja Benfica je samo jednom slavila te dvaput remizirala, a Farense traži svoju prvu ligašku pobjedu protiv nje od listopada 2020. Ispala je Benfica u četrvtak iz Europe u Marseilleu lošijim raspucavanjem s bijele točke, dakle, ide po dvostruko iskupljenje.

Sivasspor – Fenerbahçe, 19.00

(Nogomet, Süper Lig)

Fenerbahçeova potraga za prvoplasiranim Galatasarayem i naslovom u Süper Ligi nastavlja se u ponedjeljak na Eylülu u Sivasu, protiv domaćina koji je u utrci za mjesto u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu sljedeće sezonu. Fener je prošli tjedan ispao iz Europe na 11-erce protiv Olympiacosa, no u turskom prvenstvu neporažen je već 21 kolo (17 pobjeda), ima dva boda manje od vodećeg gradskog suparnika iz europskog dijela Istanbula. Sivasspor je na osmom mjestu s 44 boda, četiri boda iza četvrtoplasiranog Beşiktaşa koji drži mjesto za Europu. Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u Süper ligi Fenerbahçe je slavio 4-1, a Fener je neporažen u zadnjih pet ogleda protiv Sivasa u prvenstvu. Nadamo se da će Dominik Livaković ponovno začarati svoju mrežu te pridonijeti pobjedi gostiju.

Middlesbrough – Leeds, 21.00

(Nogomet, Championship)

Leeds United koji se nada promociji nastavlja svoj pokušaj da osigura mjesto u Premier ligi sljedeće sezone na stadionu Riverside u ponedjeljak kod Middlesbrougha, koji mora pobijediti želi li se dokopati doigravanja. Leeds je pao 0-1 protiv Blackburn Roversa doma u svojoj posljednjoj ligaškoj utakmici, produživši svoj niz bez pobjede na tri, čime je pao na trećemjesto, iza Leicestera i Ipswicha. Middlesbrough se nalazi na devetom mjestu sa 63 boda, devet manje od šestoplasiranog Norwicha. Leeds je pobijedio u posljednjem međusobnom susretu u prvenstvu, 3-2 na Elland Roadu u prosincu. Leeds je u posljednje vrijeme bio bolji od M'brougha, neporažen je u zadnjih pet ogleda (dva remija), Boro nije slavio protiv Bijelih od ožujka 2018. Bijeli su otad nabili gol-razliku 9-3.

Cartagena – Oviedo, 20.30

(Nogomet, Segunda)

Posljednja utakmica 36. kola drugog ranga španjolskog nogometa sudar je 17-plasiranog domaćina koji se bori za ostanak, 22. Andorra zaostaje samo četiri boda te sedmoplasianoga gosta koji ima isti broj bodova kao šestoplasirani Sporting iz Gijona koji drži posljednje mjesto za odigravanje za Primeru. Trećeplasirani Espaynol bježao je do ovog kola smao tri boda, a sedam kola prije kraja dohvatljivo je još i drugo mjesto (Vallaodlid) koje bježi Oviedu šest bodova. Jesenas u Oviedu završilo je 1-1, što je prema sadašnjoj situaciji kiks, a kako je Oviedo kiksao i u prošlom kolu protiv davljenika Mirandesa, trobod je impertativ.

Zadar – Split, 19.00

(Košarka, Premijer liga)

Pobjeda bi domaćinima osigurala prvo mjesto i vratila dobru atmosferu nakon poraza i ispadanja od Budućnosti u doigravanju regionalne lige, iako bi i uz poraz Zadar vrlo izvjesno ostao na prvom mjestu pred play-off Premijer lige košarkaša. U tom slučaju bila bi im dovoljna pobjeda u posljednjem kolu protiv Bosca, no o toj opciji nitko u Višnjiku ne razmišlja. U prvenstvu su Zadar i Split na 1-1, no Zadrani su dobili obje u regionalnom natjecanju, a i onu najvažniju u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića u Splitu. Jedina važnija od te bit će ona posljednja u finalnoj seriji, na čiju god stranu da ode.

New York – Philadelphia, 01.30

(Košarka, NBA)

U prvoj utakmici prije dva dana Knicksi su u Madison Square Gardenu slvladali 76erse 111-104, uz 13 poena Bojana Bogdanovića, sedam skokova i jednu asisteciju, a po 22 su za domaće ubacili Brunson i Hart, 21 McBride. Goste su predvodili Maxey (33) i Embiid (29). New York je ponovno favorit, kao takav pobjeđivao je u 75 posto utakmica ove sezone, prema tome... Dabome!


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti