Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Najava dana: Danas se ne igra samo Boxing day!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 26.12.21. | 07:45

Nakon božićnog mirovanja, danas je pred nama pregršt sporta

10:00 Tyumen - KPRF

(Futsal - Rusija 1)

Sudionici završnice futsalske Lige prvaka koja se krajem travnja i početkom svibnja ove godine održala u zadarskom Višnjiku. Prošlu sezonu Tyumen je završio kao viceprvak, a KPRF (prvak iz 2020.) na četvrtom mjestu. Ruska liga je iznimno izjednačena. Prvak Sinara ima jednak broj bodova kao i drugi KPRF, ali uz utakmicu manje. Tyumen je četvrti s dva boda, ali i dvije utakmice manje od današnjeg suparnika. Kako u prvenstvu Rusije momčadi igraju 'back to back' utakmice, napomenimo kako je na Božić Tyumen slavio s 5:2. Još jedna jedinica danas je nekako najizgledniji izgled. Samo, požurite s uplatom jer utakmica počinje u 10 po hrvatskom vremenu.

13:30 Cercle Brugge - Club Brugge

(Nogomet - Belgija 1)

Briški derbi u 21. kolu Jupiler lige! Cercle je cijelu povijest proveo u sjeni moćnog Cluba koji je aktualni prvak države. Stanje u ovogodišnjem prvenstvu potvrđuje isto. Cercle je s četiri uzastopne pobjede uspio pobjeći sa samoga dna prije nego što ih je u prošlom kolu zaustavo Royal Union St. Gilloise. Cercle je trenutno 14., a Club drugi, sa šest bodova manje od već spomenutog Royal Uniona. Napomenimo kako Cercle nije pobijedio jačeg rivala od 2013. godine, a posljednji dvoboj završio je neriješeno.

16:00 Manchester City - Leicester

(Nogomet - Engleska 1)

Aktualni prvak ide po jesensku titulu. Građani su u posljednjih 11 utakmica upisali 10 pobjeda, izgubili su samo nebitnu utakmicu u Ligi prvaka od RB Leipziga, igraju fantastično, a posebno impresivni bili su u zadnje dvije utakmice koje su pobijedili s ukupnom gol-razlikom 11:0. Leciester igra promjenjivo, ima i velikih problema s izostancima, iako, Leicester je jedna od rijetkih momčadi koja je posljednjih godina znala ukrotiti Pepov City. Leicester je u prošloj sezoni slavio s 5:2 na Etihadu, a onda je nadvisio Građane i u ovosezonskom Superkupu.

16:00 Tottenham - Crystal Palace

(Nogomet - Engleska 1)

Dvoboj dvije londonske momčadi od koje se domaćin nalazi u dosta boljoj formi, a, objektivno, Tottenham ima i dosta bolji kadar. Zanimljivo, Crystal Palace nije svladao Spurse na njihovom travnjaku d 2016., u FA kupu. U Premier ligi od 1997. U posljednjih sedam međusobnih utakmica na Tottenhamovom travnjaku, Spursi imaju omjer 6-1-0 i gol-razliku 15:1. Za one sklone riziku, ovdje bi mogla proći i pobjeda domaćina s hendikepom.

16:00 Hull - Blackburn

(Nogomet - Engleska 2)

Blackburn je slavio u posljednjih pet prvenstvenih utakmica, osam ako uzmemo zadnjih 10 kola (uz remi i 0:7 poraz od Fulhama). Blackburn na prvenstvenoj ljestvici ima tri boda manje upravo od Fulhama kojem je današnja utakmica protiv Birminghama odgođena zbog koronavirusa. Da bi završili godinu bez poraza, na samom vrhu ljestvice morat će svladati neugodni Hull, koji je 19. i igra promjenjivo. Blackburnu u korist idu rezultati posljednjih pet međusobnih utakmica u kojima su današnji gosti upisali svih pet pobjeda uz gol-razliku 10:0.

17:00 Fenerbahce - Yeni Malatyaspor

(Nogomet - Turska 1)

Fener igra debelo ispod očekivanja, nisu slavili tri kola u nizu i za vodećim Trabzonsporom zaostaju velikih 17 bodova. Ipak, godinu bi trebali završiti s pobjedom jer im u goste stiže pretposljednji Yeni koji nije slavio u posljednjih osam kola. No, napomenimo da je u posljednje dvije međusobne utakmice Yeni ostao neporažen. U Istanbulu je slavio s 3:0 prošle sezone, a ove je na domaćem terenu odigrao 1:1.

18:30 Aston Villa - Chelsea

(Nogomet - Engleska 1)

Steven Gerrard mnogo se puta sučelio s Chelseajem kao igrač, a ovo će mu biti prvi susret kao trener. Domaćini od dolaska Gerrarda, pobjeđuju svaku drugu, a kako su slavili u prošlom kolu, možda je to argument za igru na Chelsea koji pak želi prekinuti seriju od dvije utakmice bez pobjede i ostati u igri za naslov, barem do početka 2022. godine. Domaćini imaju problema s izostancima, a i međusobni omjer je na strani Bluesa.

18:30 Royal Union Saint Gilloise - Gent

(Nogomet - Belgija 1)

Na Božić smo objavili veliki tekst o Royal Unionu, trenutno vodećoj momčadi Jupiler lige. Povratnici u prvu ligu sigurno će kraj godine dočekati kao vodeća momčad lige, samo je pitanje s koliko bodova razlike. Domaćini imaju četiri pobjede u nizu, a sada im u goste dolazi peti Gent koji se također nalazi u dobroj formi, iako ima 13 bodova manje. Hoće li Royal Union savršenu 2021. završiti na savršeni način, i drugom pobjedom protiv Geta u sezoni? U prvoj utakmici, na Gentovom terenu, današnji domaćini pobijedili su s 2:0.

19:00 Zadar - Split

(Košarka - ABA)

Repriza finala prvenstva Hrvatske ovaj puta u 13. kolu ABA lige. Nažalost, hrvatski prvak i viceprvak tavore na dnu prvenstvene ljestvice. Zadar je pobjedom kod Mege Mozzart u prošlom kolu ostavio Split na samom začelju. Podsjetio, Zadar je u finalu svladao Split s 3:2, nakon što je vodio 2:0 u seriji. U jedinom susretu ove sezone, sredinom listopada u prvenstvu Hrvatske, Split je u Zadru slavio sa 71:62.

21:00 Miami Heat - Orlando Magic

(Košarka - NBA)

U floridski derbi Miami ulazi kao jedna od najboljih momčadi Istoka, a Orlando kao jedna od najlošijih. Domaćini su u dosadašnjem dijelu lige ostvarili 13 pobjeda više, a bolji su bili od državnih rivala u posljednja četiri međusobna susreta. Ako gledamo samo na utakmice u Miamiju, Heat od Orlanda nije izgubio od ožujka 2019.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti