Mladi norveški reprezentativac pojačao 'Lavove'

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 09.07.14. | 17:03

Mushaga Bakenga novo je pojačanje njemačkog Eintracht Braunschweiga...

 

21-godišnji norveški napadač podrijetlom iz Konga, u redove kluba iz druge njemačke lige stigao je na posudbu iz belgijskog Club Bruggea uz opciju kupnje nakon godine dana. U siječnju je debitirao za norvešku reprezentaciju, a prije toga je zabilježio 59 nastupa u mlađim kategorijama.

Prošle sezone bio je na posudbi u danskom prvoligašu Esbjergu za koji je odigrao 26 utakmica i postigao šest pogodaka. Jedan od važnijih nastupa bio je u prvom kolu Europske lige prošle sezone kada je zabio odlučujući gol za 2:1 pobjedu protiv belgijskog Standarda u Liegeu u petoj minuti sudačke nadoknade u drugom poluvremenu.

Sportski direktor Eintracht Braunschweiga Marc Arnold zadovoljan je 1,81 metara visokim napadačem.

„Doveli smo mladog igrača koji ima puno potencijala i koji može još puno napredovati kod nas. Mi ostajemo pri svojim načelima, da se pojačavamo mladim perspektivnim igračima i to uključuje Mushagu“, rekao je Arnold.

„Odluka o dolasku nije bila lagana za mene. Ali prema ovome što sam vidio i mislim da će mi odgovarati način igre“, kazao je Bakenga koji će u redovima 'Lavova' nositi dres s brojem 23.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Mushaga BakengaClub BruggeEintracht BraunschweigStandardEsbjerg

Ostale Vijesti