Martić: U četvrtak ću odlučiti tko će bit drugi igrač u singlu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.03.20. | 10:57

Hrvatski izbornik održao je konferenciju za medije u dvorani 3 Doma sportova.

Hrvatska teniska reprezentacija od petka u dvorani 2 Doma sportova igra preliminacijski krug Davis Kupa protiv Indije. Izbornik Vedran Martić je na startu konferencije za medije odmah je želio raščistiti nesporazum oko navodnog nezadovoljstva hrvatskih tenisača s podlogom.

„Podloga je doista odlična, nemamo nikakvih problema, samo bismo to željeli raščistiti," započeo je izbornik.

Goruće pitanje uoči početka mečeva jest tko će biti drugi hrvatski igrač?

"Još nismo odlučili tko će biti drugi singl igrač, tu su Borna Gojo i Nino Serdarušić, odlučit ćemo u četvrtak pa na izvlačenju objaviti tko će igrati."

U kakvom stanju je zglob Ivana Dodiga?

„Ivan je došao ovdje s ozljedom zgloba i taj problem imao je već u Dubaiju. Pokušali smo je sanirati, još nisam mijenjao momčad, ali Škugor trenira s nama već par dana i vjerojatno će uskočiti umjesto Dodiga. Napominjem, Nikola Mektić je još jedan naš vrhunski par igrač, ali imao je u Marseilleu ozljedu noge, vukao ju je i u Dubaiju pa je još dobio i virozu, danima je pod temperaturom i iscrpljen je pa nam nažalost neće moći pomoći."

Martiću će ovo biti prvi put da vodi hrvatsku reprezentaciju u Davis Cupu, ali kaže kako izuzev nešto većeg medijskog interesa za njegov posao, nema neke bitne razlike.

"Nemam tremu, dugo sam trener, a ova uloga jedino donosi medijsku eksponiranost. Rad na terenu je isti, nema tu neke druge razlike. Meni je ovo prvi put, sve mi izgleda super, svi rade dobro i zadovoljni su. Imamo taj mali problem s Dodigom, ali tu je Škugor koji je bolje rangiran od svih Indijaca. Atmosfera je dobra, zadovoljni smo i nema nikakvih problema.“

Martić je nekoć radio s Goranom Ivaniševićem, je li poslao kakav SMS podrške.

„Čuo sam se s njim, nadamo se da će doći pogledati mečeve, ali još nije potvrdio jer uskoro putuje s Đokovićem u Indian Wells.“

Kako vam se sviđa novi format Davis Cupa?

"Dečkima sigurno više odgovara jer se igra kraće. Ali ja sam tradicionalist, godinama sam gledao onaj stari Davis Cup, vidjet ćemo, još je prerano reći.“

Martić je iskoristio priliku i zahvalio se Matiji Pecotiću, koji je na treninzima glumio ljevorukog Indijca Gunnerswaranam, te istaknuo kako žali što ga ne može prijaviti.

"Hvala mu na svemu, došao je iz SAD-a i puno nam je pomogao. Kad sam ga nazvao, rekao je '30 godina čekam ovaj poziv'," zaključio je Martić.

 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 

 


Tagovi

TenisDavis CupVedran Martić

Ostale Vijesti