Action Images
Action Images

Ivan Dodig je osvojio Australian Open!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 21.02.21. | 08:19

Ovo mu je drugi Grand Slam u karijeri!

Ivan Dodig i Filip Polašek pobjednici su Australian Opena u konkurenciji muških parova. U finalu su svladali Joea Salisburyja i Rajeeva Rama rezultatom 6:3 i 6:4.

Bio je ovo jedan sjajan meč za hrvatsko – slovački par. U meču nisu nijednom izgubili svoj servis, imali su ukupno šest aseva, a posebno su dobri bili u rubrici winneri budući da su ih skupili 56, u odnosu na 40 svojih protivnika.

Vjerovali ili ne, Dodig i Polasek u meču su imali čak 15 break lopti! Tek dvije su uspjeli iskoristiti, ali njima je i to bilo dovoljno za slavlje.

Podsjećamo, Dodig je sa svojim parom u polufinalu izbacio svoje sunarodnjake i prijatelje Nikolu Mektića i Matu Pavića, a zanimljivo je kako ni u tom meču, baš kao ni u ovom netom završenom, Dodig i Polašek nisu imali uloge favorita.

Dodig je trenutno prema ATP-ovoj ljestvici 16. igrač svijeta u konkurenciji parova, ali to će se veoma brzo promijeniti. U parovima je osvojio Roland – Garros 2015. godine, a od ostalih Grand Slamova istaknimo kako je igrao finale Wimbledona i dva polufinala US Opena.


Tagovi

Ivan DodigAustralian OpenAustralijahrvatska davis cup reprezentacijaHrvatska teniska reprezentacija

Ostale Vijesti