Ispali Rog i Šimunović, Leipzig se provukao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.02.18. | 21:22

Hattrick Immobilea, gol i asistencija Ivanovića.

U jednoj od zanimljivijih utakmica uzvrata Europske lige u terminu od 19 sati Napoli je s 2:0 slavio u Leipzigu, ali im to nije bilo dovoljno za prolazak dalje nakon 1:3 poraza na San Paolu prošli tjedan. Trener Sarri je izveo jači sastav nego prošli tjedan i bili su daleko bolja momčad. Uputili su 12 udaraca na gol RB Leipziga od čega čak sedam u okvir gola Gulacsija, imali više loptu u posjedu (45%-55%) i pokazali da nisu došli odraditi ovo gostovanje.

Poveli su preko Zielinskog u 33. minuti, Poljak je sjajno ispratio akciju Insignea, Hamšika i Mertensa te pospremio odbijanac u praznu mrežu. Iako su Napolitanci imali inicijativu mreže su mirovale do 86. minute kada je za 0:2 zabio Insigne iz jedne polukontre. Do kraja su pritiskali, ali Nijemci su izdržali i prošli dalje. Ključnim se pokazao Wernerov gol u sučevoj nadoknadi prve utakmice za 1:3. Kod Napolija Mario Rog je bio na klupi, ali nije ulazio u igru.

0:1 Zielinski

 

 

0:2 Insigne

 

 

Zenit je s 3:0 razbio Celtic, a rezultat je mogao biti i izraženiji. Ruska je momčad povela već u sedmoj minuti preko Branislava Ivanovića koji je sjajno skočio nakon kornera. Već u 27. bilo je 2:0, Kuzyayev je zabio s nekih 20-ak metara, a gol definitivno ide na dušu golmana De Vriesa koji je morao bolje reagirati. Konačnih 3:0 postavio je Kokorin na asistenciju Ivanovića i nema sumnje da je srbijanski reprezentativac igrač utakmice. Jozo Šimunović odigrao je cijelu utakmicu za škotsku momčad. 

2:0 Kuzyayev

 

 

Lazio je s 5:1 pregazio Steauu i tako anulirao 0:1 iz prve utakmice. Od prvog sučevog zvižduka utakmica je bila jednosmjerna, Lazijali su devet udaraca u okvir pretvorili u pet golova, a junak je bio Ciro Immobile koji je zabio hattrick. Prvi je gol zabio u sedmoj minuti na asistenciju Lulića, drugi u 43. za 3:0 i sve je bilo jasno nakon prvog poluvremena. Anderson je povisio na 4:0 u 51., Immobile zabio svoj treći u 71 u sjajnoj akciji u kojoj su on i Anderson ispremiješali cijelu obranu rumunjske momčadi. Do kraja Rumunji su samo ublažili rezultat preko Gnoherea u 82.

5:0 Immobile

 

 

Partizan nije uspio protiv Viktorije Plzen, poraženi su s 2:0 nakon 1:1 u Beogradu prošli tjedan. Do 67. minute nije bilo golova kada je za 1:0 Viktorije zabio je Krmečnik, koji je bio asistent u prvoj utakmici, a pobjedu je potvrdio Čermak u 94. minuti.

Rezultati 1/16 finala Europske lige:

Lazio - Steaua 5:1 (0:1)

Zenit - Celtic 3:0 (0:1)

RB Leipzig - Napoli 0:2 (3:1)

Viktoria Plzen - Partizan 2:0 (1:1)

(FOTO: Action Images)


Tagovi

CelticViktoria Plzen

Ostale Vijesti