Hrvatsko četvrtfinale na Bol Openu: Konjuh protiv Mrdeže

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.06.16. | 20:01

Ana Konjuh i Tereza Mrdeža igrat će u hrvatskom četvrtfinalu četvrtfinalu Bol Opena, WTA turnira ranga Challenger koji se održava u Bolu na Braču za nagradni fond od 125.000 američkih dolara.

Mjesto među osam najboljih prva je izborila Tereza Mrdeža, koja je sa 6:3 i 6:3 svladala Belgijku Ysaline Bonaventure, a Konjuh joj se pridružila nešto kasnije, svladavši sa 6:2, 6:1 Turkinju İpek Soylu, koju trenira bivši hrvatski reprezentativac i izbornik naše Davis Cup reprezentacije, Goran Prpić. Zanimljivo, Prpić je neko vrijeme bio i trener Jelene Kostanić-Tošić, sadašnje trenerice Konjuh.

Bio je ovo nezgodan meč, Bonaventure je igračica s kojom se nikad ne zna što očekivati. Pogotovo što je ljevoruka, to je druga vrsta igračice. Znala sam da moram biti agresivna, pritiskati je prema bekhendu. Kod 5:0 sam malo htjela požuriti, ali uspjela sam realizirati i baš sam sretna“, rekla je Porečanka, prenose službene stranice Hrvatskog teniskog saveza.

Najbolji plasman 25-godišnje Mrdeže na WTA listi je 150. mjesto, koje je dohvatila prošlog listopada. Trenutno je 297. igračica svijeta jer je zbog operacije ramena pauzirala četiri mjeseca.

Ana Konjuh je u manje od 24 sata došla do još jedne pobjede uz tek poneki izgubljeni gem. Dan ranije je sa 6:1 i 6:3 svladala Amerikanku Grace Min, ali uz bitno drugačije vremenske uvjete. U prvom kolu lopte su na mokrom igralištu bile teške, u drugom su po sunčanom vremenu uvjeti bili brži.

Jučer smo igrali kasno, pod reflektorima, a današnji uvjeti više odgovaraju mojoj igri. Taktički sam se dobro pripremila, igrala sam dobro i nadam se da ću zadržati taj nivo“, rekla je Konjuh.

Turnir u Bolu mogao bi biti presudan kad se u ponedjeljak objavi WTA lista na temelju koje će se odrediti sudionice olimpijskog turnira u Rio de Janeiru. Zbog toga joj je važan dobar rezultat u Bolu.

To sam si postavila kao motiv. Nije mi primarno, ali je u podsvijesti da se borim za to“, rekla je Konjuh.

Na pitanje što očekuje od meča protiv Mrdeže dodala je:

 „Ne sjećam se da smo ikad igrale. Ali bili smo u Fed Cupu zajedno,dobro se poznajemo. Bit će važno tko će se bolje snaći. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti i da će opet doći dosta gledatelja.“

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Ana KonjuhTereza MrdežaWTAWTA Bol

Ostale Vijesti