Čilić ostao deveti, ali ga u New Yorku čeka teška obrana prošlogodišnjih bodova

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 31.08.15. | 13:21

Uoči starta posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena, objavljene su nove ljestvice najboljih tenisača i tenisačica svijeta.

Prvi hrvatski reket i branitelj naslova na US Openu Marin Čilić je zadržao deveto mjesto, Ivo Karlović je i dalje 21., a Borna Ćorić je bolji za dvije pozicije i 33. je tenisač svijeta, čime je izjednačio svoju najbolji renking karijere iz srpnja. Ivan Dodig je lošiji za jedno mjesto i trenutno je 136.

Čilić u New Yorku brani 2000 bodova, a ako ne ostvari dobar rezultat, značajno će pasti na sljedećoj ljestvici - na oko 15. mjesto.

U obranu naslova kreće danas protiv 91. tenisača svijeta, Argentinca Guida Pelle, dok prvog danas na terene izlazi i Ćorić i to noćas protiv vrlo teške prepreke, Španjolca Rafaela Nadala.

U akciji će biti i tenisačice. Mirjana Lučić-Baroni kreće u turnir protiv Nizozemke Kiki Bertens, a prvog dana će nastupiti i Ana Konjuh kojoj je protivnica Njemica Tatiana Maria.

U vrhu nije bilo promjena. I dalje vodi Srbin Novak Đoković ispred Švicarca Rogera Federera i Britanca Andyja Murrayja.

 

 

 

Što se poretka tenisačica tiče, Lučić-Baroni je ostala na 48. mjestu, a Konjuh je pala za jednu poziciju na 79. mjesto. Donna Vekić je ostala 129., a svoje pozicije su zadržale i 139. Petra Martić te 193. Tereza Mrdeža.

Nedodirljiva i dalje Amerikanka Serena Williams ispred Rumunjke Simone Halep i Ruskinje Marije Šarapove, koja je otkazala nastup na US Openu zbog problema s ozljedom mišića, zbog koje nije igrala još od polufinala Wimbledona.

(Foto: Action Images/Screenshot WTA)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marin ČilićUS OpenIvo KarlovićBorna ĆorićIvan DodigMirjana Lučić-BaroniAna KonjuhDonna VekićPetra MartićTereza MrdežaATP ljestvicaWTA ljestvica

Ostale Vijesti