Bolt u posljednjoj utrci ostao bez zlata! Gatlin novi svjetski prvak na sto metara

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 05.08.17. | 22:55

Strašna utrka...

 

Gledali smo strašnu utrku na 100 metara u muškoj konkurenciji u finalu Svjetskog prvenstva u Londonu. Novi svjetski prvak je Justin Gatlin s vremenom 9.96. Srebro je pripalo Christianu Colemanu (9.95), a bronca Usainu Boltu (9.96).

Bolt je startao sporo i Coleman mu je pobjegao u prvoj trećini utrke. I dok se činilo da će se pitanje pobjednika rješavati između ove dvojice atletičara, s desne strane pojavio se Gatlin koji je prvi prošao kroz ciljnu ravninu.

Bolt se u finale svog posljednjeg velikog natjecanja nakon što je u svojoj polufinalnoj skupini zauzeo drugo mjesto. Bolt je trčao 9.98 sekundi, a stotinku brži bio je američki sprinter Christian Coleman koji je na Svjetsko prvenstvo bio stigao s najboljim rezultatom ove sezone.

Bolt je naslov svjetskog prvaka na 100 metara osvajao u Berlinu (2009.), Moskvi (2013.) i Pekingu (2015.). Također, Bolt je i vlasnik triju olimpijskih zlata te svjetski rekorder na 100 metara, a još prije početka SP-a najavio je kako će mu ovo biti posljednja pojedinačna utrka u karijeri.

(Foto: Action Images) 


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u atleticiAtletikaUsain Bolt

Ostale Vijesti