Susana Vera Action Images
Susana Vera Action Images

Bogovi parova odveli Hrvatsku u finale Davis Cupa!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.12.21. | 22:10

Novak Đoković igrao je sjajno, ali čak ni on nije mogao spasiti reprezentaciju Srbije protiv fenomenalnih Pavića i Mektića.

Najbolji par svijeta Mate Pavić i Nikola Mektić slavili su protiv Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića sa 7:5 i 6:1 u setovima, te potvrdili plasman Hrvatske u finale Davis kupa. Protivnike koji će tamo čekati našu reprezentaciju doznat ćemo sutra, kada na teren izlaze Nijemci i Rusi. 

Ovaj susret trajao bi i puno kraće da na terenu nije bio Novak Đoković, kojem se u posljednji trenutak umjesto Nikole Ćaćića pridružio Filip Krajinović. Đoković bi i u parovima vjerojatno bio na svjetskom vrhu i na kraju ovog polufinala mora mu se odati posebno priznanje unatoč porazu srpske reprezentacije. Osvajač 20 Grand Slam titula odigrao je dva meča u istoj večeri i pritom samo jednom izgubio servis, jedini put na ovosezonskom Davis kupu.

U ogledu parova aktualni olimpijski prvaci Mektić i Pavić ipak su bili prejaki, baš kao i što je favorizirani Đoković bio prejak za Marina Čilića. Ovo polufinale je tako ustvari prema mnogim najavama odlučio prvi meč u singlu u kojem je senzacionalni Borna Gojo slavio protiv Lajovića.

Bit će ovo četvrto Davis kup finale za Hrvatsku i šansa za treću titulu. Naša reprezentacija osvajala je ovo natjecanje 2005. protiv Slovačke i 2018. protiv Francuske, a 2016. bolji su bili Argentinci.

Prvi set

Mektić i Pavić rutinski su došli do 1:0, a potom je Novak Đoković maestralno spasio četiri brejk lopte. Oba para držala su svoje servis gemove, a Đoković je u još par navrata spašavao nade srpskih navijača. Filip Krajinović napokon je proradio u osmom gemu i spasio novu brejk loptu za 4:4.

Kada serviraju naši tenisači igra je gotovo potpuno jednosmjerna, ovoga puta Mate Pavić sjajnim servisima ne ostavlja nimalo šansi Srbima i donosi Hrvatskoj vodstvo 5:4. Nažalost po naše predstavnike tada ponovno servira Đoković koji donosi poravnanje u desetom gemu, rezultat je 5:5. Nikola Mektić uzvraća istom mjerom i sjajno servira za novo vodstvo Hrvatske.

U 12. gemu Srbi su na servisu Krajinovića poveli s 30:0, ali dva sjajna Pavićeva udarca i retern Mektića Hrvatskoj donose set-loptu koju naš par odmah koristi nakon duge razmjene. Prvi set – 7:5 za Hrvatsku.

Drugi set

Sam početak nastavio se u istom ritmu, hrvatski par siguran je na svom servisu, kao i bolja polovica srpskog odnosno Novak Đoković. Kod 1:1 Nikola Mektić upao je u mini-krizu i napravio uzastopne dvostruke greške za vodstvo Srba 30:0, ali se u maniri mentalno snažnog igrača ekspresno iskupio s dva sjajna servisa. Hrvatski par uzeo je i ovaj gem.

Prvo serviranje Krajinovića u ovom setu ekspresno je iskorišteno i sjajnim udarcem Mate Pavića kojeg je Đoković uspio poslati samo u debeli aut. Hrvatski par napravio je drugi brejk na meču i poveo s 3:1. Đoković je potom na svojoj torbi iskalio frustracije, razumljivo s obzirom na Pavićevu i Mektićevu neumoljivost.

Mate Pavić potom rutinerski servira za visokih 4:1. Kada je Novak Đoković servirao u šestom gemu drugog seta vidjelo se da su dva meča elitne razine u istoj večeri čak i za njega prevelik napor, hrvatski par radi treći brejk i potom servira za meč odnosno finale. Srbi su čak izborili brejk loptu, ali naš par se vratio i došao do prve meč-lopte. Servirao je Nikola Mektić i sjajnim udarcem potvrdio pobjedu i 6:1 u drugom setu.


 

 

 


Tagovi

Davis CupNikola MektićMate PavićNovak Đoković

Ostale Vijesti