Bez iznenađenja: Švedska pomela Norvešku, Finska počastila Nijemce peticom

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.02.18. | 12:16

Već u 13 sati počinju novi dvoboji.

Finska je u prvoj trećini imala problema s Njemačkom, a susret su riješili krajem drugog perioda igre kada su Tolvanen i Kukkonen u razmaku od minute i pol dva puta pogodili i postavili 4:1 što su do kraja i obranili zabivši i primivši još jedan pogodak. Završilo je 5:2 za momčad koja brani broncu na Olimpijskim igrama.

Tolvanen je bio daleko prvo ime susreta sa čak tri asistencije i jednim pogotkom, a Finska se istaknula nevjerojatno dobrom realizacijom igrača više kojeg su iskoristili u čak tri od pet situacija i samim time najavili kako su i oni kandidati za otići do kraja. Njemačka je u konačnici imala više udaraca, ali njihov golman Aus den Birken imao je jednu od najgorih utakmica sezone i upisao samo 75 posto obrana.

Švedska je pobijedila još lakše i usput nije primila ni pogodak protiv Norveške od koje se dosta očekivalo, ali na startu turnira nisu pokazali ništa. Završilo je laganih 4:0 za Švede koji su Norvežane sveli na samo 17 udaraca u okvir gola.

Već do kraja prve trećine Švedska je imala 2:0 golovima Lindholma i Landera, a do novih pogodaka moralo se čekati posljednji period igre. Tada je Švedska u razmaku od samo 22 sekunde dva puta zabila preko Everberga i Wikstranda te otklonila bilo kakve sumnje u pobjedu ako ih je uopće bilo.

Bez obzira na strijelce kod Šveda se istaknuo sjajni Linus Omark s tri asistencije, a velike zasluge idu i golmanu Victoru Fasthu koji je sačuvao mrežu i bio na sto posto obrana. Švedska je s ovim jakim otvaranjem turnira potvrdila kako u ovoj konkurenciji bez NHL igrača njihova tehnički gotovo savršena i vrlo iskusna momčad može napraviti jako puno toga.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Zimske olimpijske igre 2018.

Ostale Vijesti