Australci pošteno namučili Francuze, pa ostali bez ijednog boda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.06.18. | 13:57

Teškom mukom Tricolori su došli do pobjede u svojoj prvoj utakmici na Mundijalu.

U prvoj utakmici skupine C, reprezentacija Francuske je pobijedila Australiju rezultatom 2-1.

'Socceroosi' su dobro namučili Francuze predstavivši se kao vrlo kompaktna momčad obrambeno, koja može odigrati utakmicu na visokom nivou, ali dvije greške ipak su ih koštali bodova u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu.

Momčad Didiera Deschampsa dobro je otvorila utakmicu preuzevši inicijativu od prvog sučevog zvižudka, manje prilike su imali Paul Pogba iz slobodnog udarca te Antoine Griezmann, ali ništa što bi previše oznojilo vratara australske reprezentacije Matthewa Ryana.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu imali su Australci kada je Aaron Mooy ubacio u šesnaesterac Francuza, a lopta se nakon dugog leta odbila od noge Corentina Tolissoa, ali Hugo Lloris je pravovremeno reagirao i uspio obraniti siguran pogodak.

Na predah se otišlo bez golova, a u drugom poluvremenu smo po prvi put vidjeli upotrebu VAR tehnologije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Paul Pogba je u 55. minuti dodao odličnu loptu u prostor Antoineu Griezmannu koji nije prvi stigao do lopte, obrambeni igrač Australije, Risdon je prvi dotaknuo loptu, ali je u nastavku starta produžio nogu i srušio napadača Atletico Madrida. Nakon pregleda snimke, urugvajski sudac Cunha dosudio je jedanaesterac koji je sigurno realizirao igrač na kojem se prekršaj i dogodio.

 

 

Samo četiri minute poslije – novi jedanaesterac, ali ovaj put za Australiju. Nakon jednog ubačaja u šesnaesterac Francuske, Samuel Umtiti je u stilu Stjepana Tomasa na Mundijalu 2006. igrao rukom u skoku i time pružio priliku Australiji da izjednači. Priliku je iskoristio Mile Jedinak poslavši Llorisa u jednu, a loptu u drugu stranu.

 

 

Činilo se da će Australci izvući zasluženi bod, ali sreća je pomazila 'Les Bluese'. U 80. minuti Paul Pogba odigrava dva dupla pasa – prvo sa Mbappeom, a potom i sa Giroudom koji je zamijenio Griezmanna u nastavku. Napadač Chelseaja nije bio precizan u predaji pasa, te je Pogba više iz očaja pokušao sebi gurnuti loptu, koja se odbija od nesretnog Aziza Behicha i ulazi u gol za 2-1 vodstvo Francuske.

 

 

Francuska je uspjela sačuvati prednost, iako se mora priznati da su Australci pokazali igru dostojnu boda.

Sljedeća utakmica u ovoj skupini igra se danas u 18 sati gdje se sastaju Danska i Peru.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Rusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometuFrancuska nogometna reprezentacijaAustralska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti