Jedan kralj, dva izazivača, tri para: Počinje turnir osam najboljih

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 17.03.20. | 12:55

U 14 sati počinje turnir Coral Championship u Walesu.

Neil Robertson je glavni Trumpov izazivač

U šumi odgođenih natjecanja u brojnim sportovima, ukazao se jedan rijedak izuzetak, svojevrstan “rt Sportske nade”.  Riječ je o snookeru, sportu pod administrativnim vodstvom promotora Barrya Hearna – koji pod svojim okriljem između ostalog ima i pikado – a koji unatoč borbi protiv širenja koronavirusa nastavlja dalje sa svojim održavanjem natjecanja. 

Upravo prošlog vikenda, u Gibraltaru je pred praznim gledalištem turnir osvojio Judd Trump. Uvjerljivo najbolji snookeraš ovog trenutka minule je nedjelje postao prvi igrač koji je osvojio šest ranking turnira u jednoj sezoni što ga s potpunim pravom stavlja u ulogu glavnog favorita za ovotjedni turnir koji starta upravo danas u 14 sati. 

Riječ je o turniru osmorice najboljih na jednogodišnjoj rang-listi, a vidjet ćemo nekoliko potencijalno uzbudljivih i neizvjesnih dvoboja. I dok se navijači i pojedini igrači brinu zašto oni igraju kao jedni od rijetkih u svijetu, žrvanj snooker-industrije koji je u sve većem rastu, nemilice melje – a u njemu se najbolje snalazi upravo Trump. 

Pogledajte TEČAJ za ogled Trump - Higgins

Momak iz Bristola od prošle godine konačno pokazuje sav potencijal i raskoš svoje igre. Iako je tek prošle godine Neil Robertson postao prvi snukeraš u povijesti sa stotinu centurya  u jednoj sezoni (103), ove će ga Trump prestići jer uoči još minimalno dva turnira ima 97 na svom kontu. On svoj prvi meč na ovom turniru igra sutra protiv Johna Higgins, škotskog veterana kojega je svladao u posljednjih šest međusobnih okršaja, uključujući i finale na World Championshipu u Sheffieldu lani u travnju. 

Ako se pitate zašto kladionice jednostavno ne stave kvotu 1 na njega i uprava turnira u velškom Llandudnou ne dodijeli odmah pehar, postoji kvaka – iako je Englez rasturao na svim turnirima i igra uvjerljivo najkonzistentnije i najbolje, na dva najveća turnira je bio iznenađujuće loš. Na Mastersu je ispao u prvom kolu, a nije se proslavio ni na UK Championshipu u Yorku. Sve u svemu, Ace in the Pack velik je favorit protiv 44-godišnjeg Škota. 

 

Pogledajte TEČAJ za ogled Murphy - Allen

Do sutrašnjeg dvoboja Trumpa i Higginsa vidjet ćemo tri okršaja. Prvi na redu je  ogled Shauna Murphya i Marka Allena. Murphy, popularno znan i kao The Magician, vraća se ove sezone na pobjednički put kojim je kročio zadnjih desetljeće i pol. Pao je u krizu u posljednje dvije-tri godine, ali ove je sezone osvojio dva ranking naslova nakon duge suše te je favorit protiv Allena. Sjeverni Irac Allen ove sezone često je znao posrnuti na prvim preprekama, a treba spomenuti kako ga je Murphy pobijedio u tri posljednja međusobna ogleda u posljednjih malo više od pola godine.  ‘Jedinica’ na Murphya logična je današnja oklada s obzirom na formu ove sezone i međusobne susrete. 

 

Pogledajte TEČAJ za ogled Robertson - Ding

Iako je Ding Junhui poprilično neočekivano osvojio Masters prije dva mjeseca, favorit u ovom ogledu je Neil Robertson. Australac ima nešto slabiju sezonu nego lani u kojoj je srušio rekord po broju centurya u jednoj sezoni, uz to zaigravši u četiri uzastopna finala sve do Mastersa, gdje ga je u dva svladao Ronnie O’Sullivan. Inače velik zaljubljenik u nogomet, snukeraš iz Melbournea favorit u ovom ogledu zbog bolje ovosezonske forme, ali i određenog optimizma kojeg crpi iz pobjede nad Kinezom u rujnu na njegovom tlu ove sezone. Ding, iako ima titulu pobjednika jednog Triple Crown turnira ove sezone i dalje se traži u formi. Turnir u Mastersu – cjelokupno gledano – bio je poprilično iznenađujuć s obzirom na to da je šest glavnih favorita ispalo u prvom kolu, tako da je svojevrsna anomalija. Ovdje tipujemo na pobjedu Robertsona. Uz to, ‘Thunder from Down Under’ je lani bio finalist, a ovog tjedna će tražiti iskorak i pobjedu u finalu, što bi mu bio četvrti naslov ove sezone. Jasno je sada zašto je Robertson favorit u ovom ogledu. 

 

Pogledajte TEČAJ za ogled Selby - Bingtao

Za kraj današnjeg dana očekuje nas ogled najperspektivnijeg Kineza danas, Yana Bingtaoa te iskusnog engleskog lisca Marka Selbya. Jester from Leicester traži “britansku tripletu” jer je ove sezone osvojio naslove u Scottish i English Openu, a ovaj u Walesu bi mu bio i treći turnir ove sezone. Također, treći je i nositelj na ovom turniru, ali s druge strane mu dolazi Bingtao koji igra u jako dobroj formi. Iako je u četvrtom kolu Gibraltara izgubio od Trumpa - što i nije baš sramota, složit ćete se – na turniru prije toga otišao je do finala gdje je izgubio od istog protivnika. Ove je sezone slavio na Mastersu u Rigi stoga će biti dobar ispit za formu Selbya. Smatramo da će ovo biti najizjednačeniji dvoboj danas, uz onaj Murphya i Allena. 

 
 

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

* Analiza ponude autakmica bila je aktualna u trenutku objavljivanja teksta. U slučaju da neki od događaja u međuvremenu bude otkazan zbog aktualne situacije vezane za proglašenu pandemiju koronavirusa, po pravilima igre na listićima odigranim uoči otkazivanja utakmice računat će se tečaj 1,00 ukoliko utakmica ne bude odigrana u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)

 


Tagovi

SnookerYan BingtaoShaun MurphyMark AllenMark SelbyDing JunhuiNeil RobertsonJohn HigginsJudd Trump

Ostale Vijesti