Čilić dodijelio stipendije: Mogu se pronaći u ovim mladim ljudima

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.12.19. | 13:39

Tenisačeva zaklada podijelila je dvije stipendije više od predviđenog.

U Muzeju za obrt i umjetnost Zaklada Marina Čilića dodijelila je 22 stipendije darovitoj djeci i mladima slabijih financijskih mogućnosti.

Dvije su to stipendije više od predviđenog, a slično se dogodilo i prošle godine kada je umjesto deset dodijeljeno 14 stipendija. Lani je prvi put tenisačeva zaklada dodijeljivala stipendije a cilj joj je pružiti podršku darovitoj djeci i mladima. Stipendije su namjenske i mogu se iskoristiti samo za daljnje usavršavanje poput seminara, odlazaka na natjecanja, kuipnju glazbenih pomagala ili pak sportske opreme. Prednost imaju kandidati koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa.

Dodijeljene su stipendije u nekoliko kategorija - deset glazbenih stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn namijenjeno je učenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola, deset stipendija u vrijednosti od 10.000,00 kn za mlade sportaše srednjoškolce koji moraju biti članovi nacionalne selekcije u individualnom olimpijskom sportu te jedna donacija školi u vrijednosti od 50.000,00 kn za obnovu laboratorija prirodnih predmeta (kemija, fizika, informatika, biologija), uz uvjet da škola ima jednog talentiranog učenika u predmetu za koji predlaže obnovu laboratorija te da se škola nalazi u nerazvijenim hrvatskim općinama.

Stipendije je dodijelio sam Marin Čilić i pritom održao manji govor.

„Kao i prošle godine, kad je bilo planirano 10 stipendija, a podijelili smo ih 14, i ove godine smo u zadnjim trenucima povećali broj s 20 na 22 jer je preteško odabrati između toliko talentiranih mladih ljudi koji te razgale svojim motivacijskim pismima i pričama. Veseli me jer se mogu pronaći u njima, znam kroz što sam sve prošao, imao sam teških trenutaka i donio velike životne odluke u počecima. Vjerujem da im ove stipendije puno znače, kao što su značile i lanjskim stipendistima koje pratimo u novim uspjesima i ove godine. Želim još sjajnih rezultata, ostvarili su mi se snovi koje nisam ni mogao sanjati, nadam se da ću još godinama uveseljavati navijače, a i sebe“, izjavio je Čilić.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Marin ČilićZaklada Marin Čilić

Ostale Vijesti