REUTERS/Wolfgang Rattay
REUTERS/Wolfgang Rattay

Za SP u rukometu i hrvanju te Cro Race 12,6 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 04.04.24. | 17:44

Ugovori za sufinanciranje uručeni su danas

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u četvrtak je uručila ugovore za sufinanciranje tri velika međunarodna sportska natjecanja, koja će se održati u Hrvatskoj tijekom ove i iduće godine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U pitanju su međunarodna biciklistička utrka Cro Race, koja će se održati od 1. do 6. listopada 2024. godine te od 30. rujna do 5. listopada 2025., Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje će se održati od 15. siječnja do 2. veljače 2025. te Svjetsko prvenstvo u hrvanju, od 13. do 17. rujna 2025. godine. Vlada Republike Hrvatske ove događaje sufinancirat će u ukupnom iznosu od 12,6 milijuna eura.

„Podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja doprinosimo afirmaciji i popularizaciji sporta u Hrvatskoj, ali i jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje. Vlada je od početka mandata prepoznala važnost ovakvih natjecanja te je svake godine povećavala financijska sredstva za ovu namjenu i do sada je podržano više od 140 velikih manifestacija u iznosu većem od 40 milijuna eura. Zahvaljujući ovakvim događanjima Hrvatska je već prepoznata u svijetu kao sportska destinacija i postala je nezaobilazna stanica najboljih svjetskih sportašica i sportaša“, rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Uručenju ugovora prisustvovali su iz Hrvatskog rukometnog saveza predsjednik Tomislav Grahovac i glavni tajnik Damir Poljak, iz Hrvatskog hrvačkog saveza predsjednik Vladimir Bregović te organizatori utrke Cro Race Vladimir Miholjević i Luka Mišović.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Svjetsko prvenstvo u rukometuSvjetsko prvenstvo u rukometu 2025.hrvanjeCRO Race

Ostale Vijesti