Svjetski prvaci na rubu ispadanja, teškom mukom uzeli bod protiv Mađara

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 22:46

Čudesni Landin održao nadu Danaca za drugi krug.

Odigrano je šest utakmica Europskog rukometnog prvenstva.

Bjelorusija je pobjedom 36:27 opravdala ulogu favorita protiv Crne Gore te osigurala drugi krug natjecanja. Bjeloruse je do trijumfa vodio Vailupau sa sedam, dok je kod Crnogoraca najbolji bio Lipovina sa pet golova.

U Beč iz skupine A idu Hrvatska sa dva i Bjelorusija bez bodova.

Španjolska je pobjedom protiv Nizozemske rezultatom 36:25 potvrdila prvo mjesto u skupini C. Maqueda je vodio Furiju sa pet, dok je kod poraženih najbolji bio sa osam golova.

U drugoj utakmici skupine Njemačka je slavila protiv Latvije rezultatom 28:27. rezultat ipak nije prikaz stvarnog stanja na terenu, jer su Nijemci dominirali cijelim susretom, ali su u drugom dijelu odmarali najjače adute te ispustili veliku prednost.

Iz skupine C na megdan Hrvatskoj Španjolska donosi dva, a Njemačka dolazi bez bodova.

Island je u drugoj utakmici u skupini E pobijedio Rusiju 34:23 te tako potvrdio pobjedu protiv Danske. Islanđani su slavili na krilima Elissona, Gunnarssona i Peterssona koji su zabili po šest golova.

Olimpijski i svjetski prvak Danska je ponovno odigrala neuvjerljivu utakmicu te su se na kraju morali zadovoljiti podjelom bodova protiv Mađarske 24:24 i tako ipak kolo prije kraja zadržali izglede o nastavku natjecanja. Mađari su vodili gotovo cijelu utakmicu, ali Danci u zadnjim minutama preko Toft Hansena dolaze u prednost te se očekivalo da će ukrasti pobjedu. No, Szita fenomenalnim golom s krila pogađa za pokazat će se konačnih 24:24. Imali su danci zadnji napad za pobjedu, a i suce koji su ih malo pogurali, međutim Mikler brani Hansenov udarac za podjelu bodova. Dancima za trijumf nije pomoglo ni 20 obrana Niklasa Landina, a najzaslužniji za bod Mađara bio je Zsolt Balogh sa sedam golova.

U zadnjem kolu igraju Island i Mađarska, a pobjednik osvaja skupinu, dok za prolaz Danska mora pobijediti Rusiju i nadati se porazu današnjeg protivnika.

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters/Arhiva)

 


Ostale Vijesti