Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Održan ždrijeb za OI, Hrvatskoj jako neugodna skupina, Francuzi nas izbjegli

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 17:24

Održan je ždrijeb rukometnog turnira

U Creteilu, u sjedištu Francuskog rukometnog saveza, održan je ždrijeb olimpijskog turnira za rukometaše i rukometašice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izabranici Dagura Sigurdssona igrat će u skupini A u kojoj ih čekaju Slovenija, Španjolska, Njemačka, Švedska i Japan.

Skupina A: Slovenija, Španjolska, Hrvatska, Njemačka, Švedska, Japan

Skupina B: Francuska, Danska, Norveška, Mađarska, Egipat, Argentina

Ždrijeb je održan tako da je jakosna skupina u kojoj je domaćin Francuska, izvučena kao posljednja, ali su Francuzi dobili priliku odabrati u koju grupu žele biti smješteni. Njihov izbornik Guillaume Gille priopćio je s pozornice da biraju skupinu B, gdje su njihovi najveći rivali i konkurenti za zlato - Danci! Bio je to pomalo iznenađujući odabir, no koji god motiv Francuzi imali, time su na megdan Hrvatskoj poslali Sloveniju!

Iz svake skupine četiri momčadi prolaze u četvrtfinale, a s obzirom na to da se u drugoj skupini nalaze dvije objektivno najjače reprezentacije - Francuska i Danska, već sada je izvjesno kako će glavni cilj, pored prolaska skupine, biti osigurati jedno od mjesta koje bi izbjeglo četvrtfinalni duel s favoritima.

Muški rukometni turnir na Olimpijskim igrama na rasporedu je od 27. srpnja do 11. kolovoza. Zlato iz Tokija branit će Francuzi koji su u finalu porazili Dansku sa 25-23. Bronca ja pripala Španjolskoj nakon 33-31 slavlja protiv Egipta.

Ukupno će ovo hrvatskim rukometašima biti šesti nastup na Olimpijskim igrama. U dosadašnjih pet nastupa osvojili su dvije zlatne (1996., 2004.) i jednu brončanu (2012.) medalju.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaOlimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024

Ostale Vijesti