REUTERS/Radovan Stoklasa
REUTERS/Radovan Stoklasa

Obrvan: "Danska je favorit, a s domaćinom ćemo se boriti za drugo mjesto"

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 18.04.24. | 20:05

Plasman u drugi krug izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, a tamo će se križati s dvije najbolje reorezentacije iz skupina E i F

Izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan izrazio je zadovoljstvo nakon ždrijeba skupina za Europsko prvenstvo koje će se održati od 28. studenoga i 15. prosinca u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj, a na kojem je Hrvatska svrstana u skupinu s jednim od domaćina Švicarskom, Danskom i Farskim Otocima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Mislim da je ždrijeb dobar. S dvije od te tri reprezentacije smo igrali na posljednjem Europskom prvenstvu u Ljubljani prije dvije godine. Od Danske smo uvjerljivo izgubili, a sa Švicarskom igrali neodlučeno. Mi smo osvojili 10., a Danska treće mjesto, Švicarska je bila 14. Ako kažemo da je Danska favorit skupine, jasno je da ćemo s domaćinom voditi veliku borbu za drugo mjesto, uz dužno poštovanje Farskim Otocima. Znate i sami da nikada nije ugodno igrati na takvim turnirima protiv domaćina, ali ako budemo prave, a prije svega zdrave, vjerujem da možemo do drugog kruga", kazao je Obrvan.

Plasman u drugi krug izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije, a tamo će se križati s dvije najbolje reorezentacije iz skupina E i F. U skupini E su Austrija, Norveška, Slovačka i Slovenija, a u skupini F Njemačka, Nizozemska, Ukrajina i Island. (Hina)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica ObrvanHrvatska ženska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti