REUTERS/Tomasz Markowski
REUTERS/Tomasz Markowski

Našićani po pobjedu u Njemačku: “Ako odigramo na potrebnoj razini, prednost Lavova je dostižna”

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 11:12

Njemačka momčad ima pet golova prednosti iz prve utakmice

Rukometaši našičkog Nexea večeras (20.45, Arenasport) igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Europske lige protiv njemačkog Rhein-Neckar Löwena.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gromovi su rano u ponedjeljak otputovali prema Njemačkoj gdje moraju uhvatiti zaostatak od pet golova iz prve utakmice. Löwen je u Našicama došao do pobjede 24-19 i za očekivati je da će Našičani barem htjeti ostaviti puno bolji dojam nego je to bilo pred svojim navijačima.

Dvorana u Našicama bila je ispunjena do kraja, domaćin je imao veliku podršku, ali Lavovi su cijeli susret imali pod kontrolom i nisu dopustili Nexeu da se razmaše. Potvrdilo se to iskustvo i broj velikih utakmica u nogama kao ključ, gosti su rutinski održavali vodstvo nakon što su do njega došli i vrlo dobrom i pokretljivom obranom stvarali su probleme hrvatskoj momčadi.

Za Löwen će ovo definitivno biti mirniji uzvrat, ali ne i potpuno miran. U 60 minuta stane puno toga, nadoknađivali su se i veći zaostaci, ali s obzirom na formu i razliku u kvalitetu, to je danas ipak teško za očekivati.

Nexe od spomenutog dvoboja nije odigrao nijednu utakmicu, dok je njemačka momčad igrala susret 27. kola Bundeslige. Na domaćem terenu svladala je Göppingen 33-29 na krilima devet pogodaka Jannika Kohlbachera. Na ljestvici je Löwen trenutno deseti s 22 boda iz 26 odigranih utakmica, trenutno ipak jako daleko od europskih pozicija.

Nexe je ove sezone odigrao pet europskih dvoboja u gostima, slavio je u Bragi i Bystrici, a remizirao protiv Velenja. S druge strane, RN Löwen je u pet domaćih upisao isto toliko pobjeda.

"Nismo uspjeli otputovati u Njemačku sa što bolji rezultatom jer zaostatak od pet golova to sigurno nije. Pokušali smo promijeniti neke stvari i želimo odigrati što bolju utakmicu, ali svjesni smo da to neće biti nimalo jednostavno jer smo na gostujućem terenu. Nastojat ćemo doći do pobjede", kazao je Veselin Vujović, trener Nexea, a nadovezao se igrač našićana Fahrudin Melić:

"Idemo u Njemačku s deficitom od pet golova što je velika razlika, ali isto tako i dostižna, ako se odigra na potrebnoj razini. Očekujem da ćemo igrati puno bolje, posebno u napadu, i pokazati neke nove stvari koje bi nas trebale dovesti i situacije za postizanje više golova. Praktički nemamo što za izgubiti i tako ćemo odigrati kako bi ostvarili što bolji rezultat."

(G)



Tagovi

RK NexeRN LöwenEuropska liga rukometašaVeselin VujovićFahrudin Melić

Ostale Vijesti