Sven Hoppe/dpa /DPA/PIXSELL
Sven Hoppe/dpa /DPA/PIXSELL

Legendarni hrvatski reprezentativac ostao bez kluba, oprostio se pobjedom i 11 postignutih golova

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.12.21. | 11:16

Njegov lanjski transfer je odjeknuo poput prave bombe, a iz kluba odlazi zbog katastrofalne financijske situacije.

Zlatko Horvat više nije igrač makedonskog Metalurga, javljaju tamošnji mediji.

Legenda hrvatskog rukometa i jedan od najdugovječnijih reprezentativaca koji je za Kauboje debitirao prije 16 i pol godina odlazi iz kluba zbog užasne financijske situacije. Horvat je svoju posljednju utakmicu za Metalurg odigrao jučer protiv Tikveša u kojoj je njegova momčad slavila rezultatom 28:27, a popularni Zlaja bio je prvo ime utakmice s čak 11 postignutih pogodaka.

Metalurg je u ovom trenutku na skromnom osmom mjestu makedonske Superlige, a u 15 prvenstvenih kola skupili su sedam pobjeda i osam poraza. U posljednjih pet utakmica upisali su četiri pobjede i jedan poraz (od vodećeg Eurofarma), ali usprkos boljim rezultatima posljednje vrijeme u klubu su prisiljeni napraviti velike rezove te na polusezoni promijeniti veći dio momčadi.

U svibnju ove godine Horvat je potpisao novi dvogodišnji ugovor s Metalurgom u kojeg je stigao u ljeto 2020. godine, a prethodno je cijelu svoju karijeru proveo u Zagrebu gdje ima status istinske legende. 18 godina Horvat je nosio dres PPD-a, a nije nemoguće da se ponovno vrati u klub nakon neslavnog završetka avanture u Sjevernoj Makedoniji.

Doduše, valja naglasiti kako u Metalugu ne odbacuju mogućnost da se suradnja ponovno ostvari u slučaju da se financijska situacija u klubu stabilizira.

Horvat je u dresu reprezentacije skupio 173 nastupa, a više od njega od trenutnih reprezentativaca ima samo Domagoj Duvnjak koji je na brojci 214. Osvojio je ukupno osam odličja s hrvatskom rukometnom reprezentacijom, s tim da se posebno ističe srebro sa SP-a u Hrvatskoj 2009. godine te bronca s Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.


Tagovi

Zlatko HorvatMetalurgPPD Zagrebhrvatska rukometna reprezentacijaHRS

Ostale Vijesti