Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Nove promjene u redovima Plinara: Povremeni reprezentativac ide u Francusku, zamjena stiže iz prvaka Slovenije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.12.21. | 08:39

Napušta Zagreb nakon četiri i pol godine

Povremeni hrvatski reprezentativac Matej Hrstić uskoro će napustiti redove PPD Zagreba čiji je član posljednje četiri i pol godine. Hrstić je u klub stigao iz kultnog Izviđača, a prvi put je za Kauboje nastupio 2019. godine.

On iz kluba odlazi kao slobodan igrač, a karijeru će nastaviti u Francuskoj. Vijesti od njegovom odlasku potvrdio je Božidar Jović.

„Klub je jučer sporazumno raskinuo ugovor s povremenim hrvatskim reprezentativcem Matejom Hrstićem koji će na polusezoni prijeći u redove francuskog Limogesa. Njemu je istjecao ugovor na kraju sezone, a budući da je Limoges u velikim problemima s ozljedama, javila im se potreba za kvalitetnim lijevim vanjskim poput Mateja. Budući da smo od prvoga dana imali kvalitetnu suradnju, odlučili smo i mi izaći njemu u susret te ga pustiti da ode već na polusezoni“, riječi su nekadašnjeg hrvatskog reprezentativca.

Podsjetimo, jučer smo vidjeli jedan potpuno neočekivani transfer jednog drugog hrvatskog reprezentativca. Iako je prije dva mjeseca potpisao četverogodišnji ugovor s poljskim Kielcom, Halil Jaganjac na kraju će put Lowena s kojim je dogovorio trogodišnju posudbu.

Jaganjac je već odradio slikanje u dresu novog kluba, a njegov Lowen je jučer u Njemačkom kupu svladao Stuttgart rezultatom 35:30. Briljirao je Schmid sa 10 pogodaka, a svakako valja pohvaliti i vratara Katsigiannisa s 15 obrana.

Što se tiče Hrstićevog novog kluba, oni su trenutno na skromnom 14. mjestu u LNH diviziji te su im pojačanja iznimno potrebna. Slabiji od njih su samo Saran i Nancy, a Hrstić bi trebao biti veliko pojačanje kluba u borbi za ostankom u ligi.

Što se tiče njegovog zamjenika u dresu PPD-a, klub je sve dogovorio s Aleksom Kavčićem koji dolazi iz slovenskog prvaka Gorenja.


Tagovi

Matej HrstićHRSFrancuska rukometna reprezentacijaPPD Zagreb

Ostale Vijesti