MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images
MOHAMED ABD EL GHANY/Action Images

Je li moguće? Horvat na Euro ne vodi ponajboljeg hrvatskog pivota!?

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 29.12.21. | 17:20

Izbornik ga nema u svojim planovima...

Do početka Europskog rukometnog prvenstva 2022. ostalo je 15 dana, a hrvatski rukometaši krenuli su s pripremama za natjecanje. Izbornik Hrvoje Horvat napravio je punopromjena u igračkom kadru. Želi pomladiti momčad pa nije pozvati neka jaka imena. Na Euru neće biti Igora Karačića, Manuela Štrleka, a kako saznajemo, i Marina Marića, najboljeg hrvatskog pivota. Marin Šego je na čekanju, ne zna se hoće li biti pozvan. Na Euru će braniti vjerojatno Pešić i Šunjić.

Podsjetimo, do nedavno standardni hrvatski reprezentativac Marino Marić nakon sedam godina napušta svoj klub Melsungen. Marić će ovu sezonu odigrati do kraja za Melsungen, čiji je član od 2014. godine, te će onda na kraju sezone preći u Leipzig.

31-godišnji Mostarac je karijeru započeo u Zagrebu, a prije odlaska u Njemačku igrao je za Maribor. Za reprezentaciju je debitirao 2013. godine, a posljednjih godina je neizostavan član iste. Što se tiče njegovih uspjeha s Kaubojima, Marić je osvojio srebro na Euru 2020. godine, baš kao i broncu 2016. godine.

U Melsunenu, Marić ima status klupske legende, te će njegov odlazak sigurno biti veoma bolan za navijače kluba. Pivota njegove kvalitete bit će jako teško nadomjestiti, a Domagoj Pavlović tako će zasad ostati jedini Hrvat u trenutno 10. momčadi njemačke Bundeslige, dok će u novom klubu igrati s Markom Marićem, Lovrom Jotićem i Šimom Ivićem.


Tagovi

Marino Marićhrvatska rukometna reprezentacija

Ostale Vijesti