foto: Slavko Midzor/PIXSELL
foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Horvat: "Sve smo kontrolirali, dižemo se iz utakmice u utakmicu"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.01.21. | 19:43

I izbornik i najbolji strijelac zadovoljni su viđenim.

Rukometaši su u prvoj utakmici drugog kruga bili bolji od Bahreina rezultatom 28:18 te reprezentacija mirno čeka nastavak natjecanja. Izvještaj sa susreta pročitajte OVDJE.

Po završetku susreta, pred novinare su došli izbornik Lino Červar te, s osam pogodaka, najbolji strijelac Zlatko Horvat.

Slavno desno krilo reprezentacije i jedan od veterana, Horvat, bio je zadovoljan onim što su Kauboji prikazali.

"To je timska igra, danas sam se ja istaknuo, sutra netko drugi. Dobro smo ušli u utakmicu, sve kontrolirali i zasluženo pobijedili. Dobro smo igrali obranu, već protiv Katara. Sada se to nastavilo, mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu i to je dobro. Bahrein smo dobro izanalizirali, znali smo gdje traže prostor za gol i to smo zatvorili. Nije bilo problema, najbitnije je da smo dobro otvorili utakmicu pa je i kasnije bilo lakše. Slijedi Argentina, pobjedom idemo u četvrtfinale, pristupit ćemo toj utakmici kao i svakoj do sada pa ćemo pokušati doći do četvrtfinala."

Izbornik Červar također je istaknuo pozitive stvari te se kratko osvrnuo na tijek susreta.

"Dobro smo igrali, bila je velika angažiranost, bili smo motivirani. Prvih 20 minuta nisu mogli probiti našu zonu, bili smo agresivni, pogotovo na sredini obrane. Napad je brzo rješavao njihovu obranu, tako da je sve dobro funkcionirali. Kasnije smo pali, mislili smo da je utakmica gotova, no onda smo se opet vratili iako smo odmarali neke igrače pa možemo biti zadovoljni. Imamo još jedan korak, treba nam još jedna pobjeda za četvrtfinale. Pripremit ćemo se i probati ispuniti prvi cilj, a to je ulazak u četvrtfinale."

Zadovoljan je reakcijom mladih igrača.

"Uvježbavali smo obranu s mladim igračima, zadovoljan sam, ali moramo zaboraviti ovo. Moramo se fokusirati na Argentinu, bit će to teška utakmica. Imaju nekoliko jako dobrih igrača, kompletna ekipa i idemo se spremati za to već od večeras. Moramo biti skromni i samo tako možemo do velikog rezultata."

Također, golmani su prikazali odličnu razinu spremnosti, što je dokazao Šego koji je s 12 obrana bio službeno najbolji pojedinac susreta.

"Odličan je bio, kao i Pešić. Pohvalio bih obojicu, jako su bili koncentrirani. Pohvalio bih cijeli tim pa i njih dvojicu."


Tagovi

Zlatko HorvatLino Červarhrvatska rukometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u rukometu

Ostale Vijesti