REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Dečki, idemo završiti prvi krug pobjedom, želimo ta dva boda

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 16.01.24. | 12:55

Mrvicu smo zakomplicirali stvari, ali nije drama, sve je u našim rukama

Posljednji mannheimski ispit. Rumunjska (18.00, RTL). Reprezentacija koja je na ovo natjecanje čekala 28 godina, koja je do sada upisala dva poraza u prve dvije utakmice, koja nema baš nikakav pritisak očekivanja. S druge strane, naša Hrvatska. Bajkovita protiv Španjolaca, stresna protiv Austrije, ali pobjeda nad Rumunjima sada je imperativ kako si ne bismo zakomplicirali život i ulazili u velika kalkuliranja jer... Tko voli matematiku?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dobijemo li Rumunjsku, bit ćemo prvi, a koliko bodova ćemo prenijeti odlučuje susret Španjolske i Austrije koji igraju od 20.30. Dobije li Španjolska, Hrvatska u Köln nosi dva boda, a dobije li Austrija ili ako Pajovičevi momci odigraju još jedan remi, prolaze zajedno s nama dalje, a svaka će reprezentacija onda prenijeti po jedan bod.

"Problem je što nismo bili dovoljno čvrsti, puno golova na našoj lijevoj strani, jedno osam golova u 20-ak minuta, nismo bili tečni kao protiv Španjolske, onda su dolazili ti neki šutevi koji nisu dolazili protiv Španjolske. Nije bilo koncentracije u šutu", kometirao je jutro nakon remija s Austrijom izbornik Perkovac, a za Rumunjsku upozorio:

"Golman Austrijanaca je Rumunjima obranio nekoliko dobrih lopti, tu su najviše izgubili protiv njih, ali Rumunji imaju grubu obranu, jako čvrstu, imaju dobrog vratara, ne smije im se dati lopta, ali vjerujem da će naši momci to odraditi kvalitetno i da neće biti problema."


Bilo bi lijepo i da Španjolci dobiju Austriju, a mi Rumunjsku pa da onda dalje idemo s dva boda.

"Ne vjerujem da će Španjolci kiksati dva puta u tri utakmice. Oni te nominalno slabije ekipe riješe bebz problema za razliku od nas."

Ivan Martinović iščašio je desno rame i ozljedio ligamente ramena te će možda morati na operaciju. Najgora je to vijest iz noći utakmice s Austrijom. Hrvatska tako ostaje na dva desna beka za nastavak prvenstva - Luki Lovri Klarici i Mateu Marašu, ako potonjeg Perkovac stavi u roster koji je na klupi.

"Igrati za hrvatsku reprezentaciju velika je odgovornost. Ne igrate samo za sebe nego i za cijelu zemlju. Moram igrati na visokoj razini i pokušati što bolje zamijeniti Ivana Martinovića. Jako sam tužan što se ozlijedio i za mene nije lijepo dobiti ovu priliku na ovakav način", rekao je Luka Lovre Klarica koji je na neugodan način postao naš prvi desni bek.

Rumunjska na ovom Euru želi skupiti što više iskustva i sigurno neće proći u drugi krug.

"Protiv Hrvatske ćemo opet pokušati nešto naučiti. Moramo biti ponosni na ovo i nadam se da nećemo opet morati čekati 28 godina za neko veliko natjecanje", rekao je Xavi Pascual, izbornik Rumunjske nakon utakmice sa Španjolskom. Nekadašnji trener Barce je s katalonskim gigantom osvojio tri Lige prvaka u moru drugih trofeja koje je s njima podigrao, a sada je od 2021. godine na klupi Dinama iz Bukurešta i po drugi put na klupi tamošnje reprezentacije. Najveći dio igrača im je upravo iz Dinama, a više detalja o imenima koja predstavljaju njihovu reprezentaciju možete pročitati na našem portalu.

Dakle, osim što Cindrić poznaje njihovog izbornika, uz to ni među igračima nema imena kojih bismo se trebali pribojavati. Samo neka nema ozljeda, a pobjeda, ona je večeras, sigurni smo, gotova stvar. Nakon nje lagano bacimo pogled na Španjolsku i Austriju da znamo kako točno stojimo i onda možemo mirno nastaviti svoj put dalje u još uzbudljivijim utakmicama.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaRumunjskaEuropsko prvenstvo za rukometaše 2024.

Ostale Vijesti