REUTERS/Christian Hartmann
REUTERS/Christian Hartmann

VIDEO Čilić propustio devet meč lopti pa izgubio, u prvom kolu zaustavljen i Gojo

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 12:22

Hong Kong neće Hrvati pamtiti po dobrome

Hrvatski tenisač Marin Čilić , koji se nakon duge pauze vratio na teniske terene, zaustavljen je u utorak u prvom kolu teniskog ATP turnira u Hong Kongu, bolji od njega je sa 3-6, 7-6(4), 7-6(9) bio Nijemac Jan-Lennard Struff (ATP-25.), a poraz u prvom kolu je doživio i Borna Gojo. 

U meču koji je trajao tri sata i devet minuta Čilić je servirao 20 aseva, ali i napravio 12 dvostrukih grešaka. Struff je servirao 11 aseva. Čilić je četiri puta uzeo servis suparniku, a svoj je izgubio tri puta. 

Video pogledajte OVDJE.

Nakon što je lako dobio prvi set, u drugom se činilo da će Čilić, koji je trenutačno na 674. mjestu na ATP ljestvici, uspješno privesti meč u svoju korist. Vodio je 5-2, ali tada je kontrolu nad igrom preuzeo Nijemac koji je dobio  tri gema zaredom i, nakon što je Čilić propustio pet meč lopti, izjednačio na 5-5.   Svaki je tenisač nakon toga dobio svoj servis i set je otišao u tie break u kojem je bolji bio Struff. 

U trećem je setu svaki tenisač izgubio svoj servis i kod rezultata 6-6 Čilić je opet propustio tri meč lopte pa je i taj set otišao u tie break u kojem je opet njemački tenisač bio bolji.

Ovo je bio njihov peti međusobni susret i treća pobjeda njemačkog tenisača.

Goju (ATP-72.) je u prvom kolu zaustavio Francuz Arthur Fils (ATP-36.) sa 6-3, 4-6, 6-1 nakon sat i 50 minuta igre.

Gojo je servirao osam aseva, ali je izgubio četiri svoja servisa, a suparniku ga je uzeo samo jednom. Ovo je bio njihov prvi međusobni susret.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Marin ČilićHong KongBorna Gojo

Ostale Vijesti