Superkup Europe: Jugaši idu po peti trofej i povijesni uspjeh

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.12.16. | 08:28

U Gružu se večeras igra utakmica Superkupa Europe između dubrovačkog Juga, pobjednika Lige prvaka i osvajača Eurokupa, talijanske Brescije.

Možda i prečesto koristimo riječ povijesna, ali ova naša utakmica protiv Brescie je baš takva. Ukoliko pobijedimo, bit ćemo vlasnici svih mogućih trofeja. Uvjeren sam kako će navijači prepoznati značaj ovog dvoboja“, tim riječima Jugov predsjednik Lukša Jakobušić najavljuje večerašnji spektakl u Gružu, europski Superfinale između njegova Juga (europskog prvaka) i talijanske Brescije (osvajač Eurokupa).

Zanimljivo je da su se isti takmaci već našli u takvoj situaciji i to 2006. godine, kada su 'Gospari' usred Brescie osvojili svoj jedini Superkup, ali i četvrti trofej te sezone. To im se dogodilo prvi i jedini put u povijesti, ali sada im se pruža prilika da učine korak više - da osvoje i peti trofej! E, zato je večerašnja utakmica povijesna.

I svi u Dubrovniku već vide Jug kao pobjednika, a to je nemalo breme za igrače i njihova učitelja Vjekoslava Kobešćaka.

Slika je već malo slavljenička, što nam definitivno ne ide u korist“, kaže Vjeko.

Sidraš Luka Lončar igrao je u Bresciji od 2011. do 2013. godine:

Tamo sam proveo prekrasne dvije godine. Od igrača s kojima sam igrao tu su još Presciutti i vratar Del Lungo“.

Superfinale vraća vaterpolo na Hrvatsku televiziju, susret počinje u 18 a prijenos od 17.45 sati. Na utakmicu Juga i Brescije možete se kladiti OVDJE

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

jugBresciavaterpoloSuperkup Europe

Ostale Vijesti