REUTERS/Guglielmo Mangiapane
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Sinner zadržao Italiju u igri za polufinale Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.11.23. | 15:51

Za plasman u polufinale, u odlučujućem meču parova, Italiju će predstavljati Simone Bolleli i Lorenzo Sonego, dok će nizozemski par činiti Wesley Koolhof i Jean-Julien Rojer

Najbolji talijanski tenisač Jannik Sinner (ATP - 4.) opravdao je ulogu favorita i pobjedom 7-6 (3), 6-1 protiv Nizozemca Tallona Griekspoora (ATP - 23.) odveo četvrtfinalni susret do odluke u dvoboju parova.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sinner je za pobjedu trebao samo 73 minute, a dvoboj je prelomio na svoju stranu u ranoj fazi drugog seta, nakon što je prvi osvojio u 'tie-breaku'. Talijan je bio bolji igrač u prvoj dionici i jedini je imao priliku za oduzimanje servisa, do koje je stigao u devetom gemu (15-40). Griekspoor se spasio, ali je Sinner bolju igru okrunio u 'tie-breaku'.

Drugi set je pretvoren u 'jednosmjernu ulicu' kad je talijanski tenisač osvojio pet gemova zaredom i tako slomio otpor suparnika.

U prvom pojedinačnom dvoboju Botic van de Zandschulp je svladao Mattea Arnaldija sa 6-7 (6), 6-3, 7-6 (7) spasivši tri meč-lopte u odlučujućem 'tie-breaku'.

Za plasman u polufinale, u odlučujućem meču parova, Italiju će predstavljati Simone Bolleli i Lorenzo Sonego, dok će nizozemski par činiti Wesley Koolhof i Jean-Julien Rojer. 

ITALIJA - NIZOZEMSKA 1-1

Matteo Arnaldi - Botic van de Zandschulp 7-6 (6), 3-6, 6-7 (7)

Jannik Sinner - Tallon Griekspoor 7-6 (3), 6-1

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Jannik SinnerDavis Cup

Ostale Vijesti