REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Rune: “Nadam se da se vidimo sljedeće godine”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.07.23. | 13:41

Hrvatski tenis u glavnom turniru imati najmanje trojicu predstavnika

Šesti tenisač na pojedinačnoj ATP ljestvici, 20-godišnji Danac Holger Rune, u petak je morao odustati od trećeg uzastopnog nastupa na Plava Laguna Croatia Openu, ali je izrazio nadu da će se u Umag vratiti sljedeće godine.

"Nažalost, neću moći igrati na Croatia Openu ove godine, jer imam problema s donjim dijelom leđa, ozljedom zbog koje nisam mogao igrati na uobičajenoj razini ovog tjedna. Od ponedjeljka ću krenuti s potrebnim tretmanima I nakon toga se odmoriti. Želim ti odličan turnir u Umagu i nadam se da se vidimo sljedeće godine", poručio je Rune direktoru turnira Tomislavu Poljaku, stoji u službenom priopćenju.

Rune je u srijedu i četvrtak odigrao dva pojedinačna meča i dva meča mješovitih parova na Hopman Cupu u Nici, obnovljenom natjecanju mješovitih reprezentacija, i ostao bez osvojenog seta. Uvjerljivi porazi od 160. tenisača svijeta, Švicarca Leandra Riedija (6-4, 6-3) i francuskog veterana Richarda Gasqueta (6-2, 6-3), dali su naslutiti da danski tenisač nije u optimalnom stanju.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Danski dnevnik EkstraBladet objavio je informaciju da je Rune prije nastupa na Hopman Cupu četiri dana proveo bolestan u krevetu, s povišenom temperaturom. U tekstu se navodi da je danski tenisač imao i bolove u gornjem dijelu leđa te zglobu zapešća, zbog čega mu je njegova majka Aneke savjetovala da otkaže nastupe na Hopman Cupu i u Umagu.

Na kraju je Danac ipak nastupio na ekshibiciji u Nici, a potom odlučio preskočiti ovogodišnje izdanje umaškog ATP turnira, na kojem će prvi mečevi glavnog turnira biti odigrani u ponedjeljak, 24. srpnja.

U petak su organizatori najdugovječnijeg hrvatskog ATP turnira potvrdili preostalu dvojicu dobitnika pozivnica za glavni turnir, a to su Splićanin Duje Ajduković i Španjolac Martin Landaluce. Prvu pozivnicu je dobio ovogodišnji pobjednik juniorskog Roland Garrosa Splićanin Dino Prižmić pa će tako hrvatski tenis u glavnom turniru imati najmanje trojicu predstavnika, jer se nakon devet godina izbivanja u Stella Maris vraća i nekadašnji pobjednik US Opena (2014.) i osvajač umaškog trofeja (2012.) Marin Čilić koji će i sam sudjelovati u subotnjem ždrijebu.

"Duje Ajduković je logičan izbor, jer u posljednje vrijeme igra izvrsno. Nedavno je igrao u polufinalu ATP Challengera u francuskom Troyesu, a danas ga čeka četvrtfinalni meč na turniru istog ranga u finskom Tampereu. U Umagu je prije dvije godine ostvario svoju prvu pobjedu na ATP turnirima, a ovo će mu biti treći nastup na našem turniru s pozivnicom", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak te pojasnio odluku o dodjeljivanju posljednje pozivnice 17-godišnjem Španjolcu Martinu Landaluceu:

"Prošle godine je osvojio juniorski US Open, a ove sezone je u veljači je došao do prvog mjesta na juniorskoj rang listi."

Obje pozivnice za kvalifikacije dobit će hrvatski tenisači. Jedna je dodijeljena Nini Serdarušiću, a drugu će osvojiti pobjednik finalnog dvoboja Mastersa serije turnira "Road To Umag". u kojem će se u petak (17 sati) u Stella Marisu boriti 19-godišnji Luka Mikrut i 24-godišnji Jerko Brkić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina)


Tagovi

Holger RuneATP UmagPlava Laguna Croatia Open Umag 2023Tomislav PoljakDuje AjdukovićDino PrižmićMarin Čilić

Ostale Vijesti