Perković za Germanijak: Sad se napokon vidi da nisam pričala bajke

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 09.09.15. | 16:24

Prava junakinja sinoćnjeg 65. izdanja Hanžekovićevog memorijala na stadionu Mladosti uz Savu bila je naša diskašica Sandra Perković, koja je dvaput rušila rekord mitinga i u razgovoru za Germanijak je nakon velike pobjede priznala koliko joj znači ova pobjeda.

Trčala je Sandra nakon hitca 69,88 metara počasni krug na atletskom stadionu na Savi u prohladnoj zagrebačkoj noći. U posljednjoj seriji je ispalila disk kako samo ona zna. Bilo je to dalje od onog hitca za zlato na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Pekingu kada je podsjetimo Kubanka Denia Caballero slavila bacivši disk 69,28 metara.

Perković se morala zadovoljiti srebrom jer nije imala svoj dan. Gađala je tamo mrežu i to nekoliko puta, pa slabo iznad 65, a onda je u zadnjoj seriji konačno stigao pravi hitac, dovoljan za medalju. Barem utješno srebro kad već nije mogla do zlata po koje je došla u Ptičje gnijezdo

Ja sam s Pekingom završila. Sretna sam što sam u zadnjoj seriji uspjeli izvući drugo mjesto. Natjecanje je bilo dosta psihički teško. U prvom hitcu željela uzvratiti udarac nakon sjajnog hitca Caballero i onda se dogodio iks. Onda sam bacila 65, pa opet iks. Kad sam god sam htjela daleko baciti disk, završio je u mreži“, prisjetila se Perković muke u Pekingu u razgovoru za Germanijak.

U tim trenucima joj nije bilo lako ali se uspjela spasiti i iščupati odličje.

To je malo bila i igra psihe. Kad sam vidjela da u zadnjem hitcu nisam osvojila medalju, a bez nje se nisam smjela vratiti kući, dala sam sve od sebe. Znala sam u tom trenutku da taj hitac nije išao preko 69,28 koliko je bacila Kubanka, ali sam znala da je sigurno za srebro“.

Iako je naša najbolja atletičarka, olimpijska, svjetska i trostruka europska prvakinja najavljivala osvajanje zlata, dogodilo joj se srebro, ali zlatnog sjaja.

Mislim da sam time pokazala da sam veliki sportaš i sportaš velikog srca te da se kad se boriš za pobjedu, zapravo boriš sam s cijelim sobom“.

Perković je tijekom cijele sezone pokazivala odličnu formu, slavila je na pet mitinga Dijamantne lige, koju će ponovno osvojiti, ali nije uspjela obraniti svjetski naslov iz Moskve otprije dvije godine. I sama priznaje kako je njoj bilo najviše teško.

Najgori je taj osjećaj kada znate da možete, kada sve ide, a zatvore vam se vrata. Onda je to dosta teško. Morate dati sve od sebe, a opet u isto vrijeme morate biti i pažljivi“.

Tako joj se dogodilo i u prva dva pokušaja sinoć na Hanžeku. Prvi je bio 62,30, drugi 62,28, a onda je uslijedilo dvostruko rušenje rekorda mitinga. Prvo u trećoj seriji 69,77, potom u posljednjoj šestoj – 69,88. U četvrtoj je disk letio u mrežu, a u petoj 68,95.  

Na Hanžeku sam znala da sam dobra ali sam počela razmišljati o tome da ne smijem prestupiti, pa da ne bacim u mrežu, pa nemoj ovo, pa nemoj ono. I onda se dogodi hitac preko 62, pa opet 62. A onda sam rekla ili ćemo početi bacati ili ću otići kući sa stadiona! I onda sam u tom trećem hitcu bacila 69,77, a onda se kao sve odčepilo i sve je samo krenulo“, zadovoljno je zborila hrvatska diskašica.

U Zagrebu se tako sinoć sve poklopilo, od brojne publike koja se mjerila s rekordnom posjetom kada je u Zagrebu nastupao Bolt, do njezine sjajne forme u završnici sezone.

Dala sam sve od sebe i željela sam pokazati da sam spremna jer sam cijelu sezonu bila bez ozljeda. Jako mi je važno što mi je ova sezona prošla ovako i možemo reći 'lako', bez ikakvog stresa jer je to sve uvertira za sljedeću sezonu i Rio. Sad se napokon vidjelo da sam dobra i da nisam pričala bajke“.

Bacila je u Zagrebu ne samo rekord mitinga, nego i drugi najbolji rezultat ove sezone.

Žao mi je što disk nije išao još malo dalje, tih nekih još desetak ili dvadesetak centimetara pa bi to bilo preko 70 metara ali bit će još prilike za to“, zaključila je 25-godišnja Perković, koja sezonu zaključuje u petak na mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu. Tu je ukupnu pobjedu već osigurala, ali imam motiva za osvetu. Peking još uvijek boli…

Imam još gasa i željno iščekujem Bruxelles. Tamo me očekuje veliki fight, želim pokazati da je Peking bio samo loš dan, a iako sam osvojila Dijamantnu ligu, tamo očekujem veliku pobjedu“, poručila je Perković u razgovoru za Germanijak, nakon čega je otišla proslaviti pobjedu na Hanžeku, a i počastila se s prigodnom tortom, koja ju je dočekala na konferenciji za novinare poslije nastupa.

(Foto: Pixsell/Germanijak.hr)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Sandra PerkovićHanžek

Ostale Vijesti