REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Đoković: "Poštujem ga što je ostao i borio se do kraja", Alcaraz: "Laže onaj koji kaže da pred Novakom nema tremu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 09.06.23. | 20:54

Španjolsko čudo od djeteta ima za čim žaliti, ruke su mu bile vezane od početka trećeg seta, kada je osjetio bolove u potkoljenici desne noge

Novak Đoković je nakon ulaska u finale Roland Garrosa na konferenciji ponovio riječi koje je izgovorio na kraju meča.

"Rekao sam Alcarazu da će u budućnosti osvojiti Roland Garros, on je sjajan igrač, kvalitetan, dinamičan, ima veliku snagu u udarcima, kompletan igrač. Najmlađi je ikad kao prvi reket svijeta, ima se čemu veseliti u budućnosti. Poštujem ga što je ostao i borio se do zadnjeg poena. Nažalost nije mogao do kraja, pogotovo nakon dva prva seta koja su bila izuzetno zahtjevna za obojicu. Grčevi se događaju. Želim mu brz oporavak", rekao je Đoković i nastavio o Alcarazu , napravivši paralelu s njegovim počecima:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"I ja sam u karijeri imao sličnih problema sa stresom, fizički sam se mučio na početku karijere. Mogu razumjeti emocije, okolnosti, sve što utječe i psihički i fizički. Igraš na jednom od najvećih turnira na svijetu, bio je dodatni pritisak jer se od njega očekivala pobjeda, bio je favorit i možda je i to utjecalo na njega. Sve je to dio učenja i stjecanja iskustva, tek mu je 20 godina, ima dovoljno vremena, pokazao je zrelost, pojavio se na pozornici i nakon godinu dana osvojio je prvi Grand Slam, jako ga poštujem, ima sjajan tim ljudi oko sebe. Ako ostane zdrav, imat će sjajnu karijeru."

Španjolsko čudo od djeteta ima za čim žaliti, ruke su mu bile vezane od početka trećeg seta, kada je osjetio bolove u potkoljenici desne noge.

"Počeo sam vrlo nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta - dobre i teške razmjene, drop shotovi, sprintevi... Kombinacija mnogih faktora, ali glavna stvar je napetost koju sam osjetio u prva dva seta”, rekao je Carlos Alcaraz na press konferenciji.

“Nije lako igrati s Novakom, legendom našeg sporta. Ako netko kaže da nije nervozan kad mora na teren s Đokovićem, laže. Polufinale Slama, nervoza svakako postoji, a još veća kad se igra s Novakom. Nadam se da će idući put biti drugačije, ali trema će i tada sigurno biti prisutna”.

Najprije je osjetio bol u ruci, a zatim se proširila na ostatak tijela. I to je bio kraj.

“Prvo sam osjetio grč u ruci, a početkom treće serije u svakom dijelu tijela, ne samo u nogama. Bilo mi je teško kretati se u trećem setu, u četvrtom sam imao male šanse, ali bilo je teško”.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Novak ĐokovićCarlos AlcarazRoland Garros

Ostale Vijesti