REUTERS/Carla Carniel
REUTERS/Carla Carniel

Norris ispred Verstappena u kvalifikacijama za sprint

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.11.23. | 17:34

Start sprint utrke predviđen je za 19.30 sati po srednjoeuropskom vremenu

Britanac Lando Norris (McLaren) krenut će s najbolje pozicije u subotnju sprint utrku na Velikoj nagradi Sao Paula na stazi Interlagos, jer je imao najbolje vrijeme u kvalifikacijama u kojima je nadmašio svjetskog prvaka Maxa Verstappena (Red Bull) za 61 tisućinku sekunde.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) imao je treće najbolje vrijeme, dok su Mercedesovi vozači George Russell i Lewis Hamilton osvojili četvrto i peto mjesto.

Japanac Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) bio je šesti, a Charles Leclerc (Ferrari) je imao tek sedmo vrijeme kvalifikacija za sprint, iako je u petak izborio drugu startnu poziciju za nedjeljnu utrku.

Kvalifikacije za sprint utrku obilježio je i sudar Estabana Ocona (Alpine) i Fernanda Alonsa (Aston Martin), zbog kojeg je bio 25-minutni prekid kvalifikacija. Francuz je izgubio kontrolu nad svojim vozilom, naletio na Alonsov bolid i završio u zaštitnoj ogradi. Alonsov prednji desni kraj je bio oštećen, a serviseri Aston Martina nisu uspjeli popraviti kvar na vrijeme pa je Alonso ostao bez nastupa u drugom dijelu kvalifikacija. Tako će bivši svjetski prvak u sprintu startati sa 15. pozicije, jedno mjesto ispred Ocona.

Start sprint utrke, u kojoj će vozači proći oko jedne trećine kilometraže koju će morati svladati na nedjeljnom Grand Prixu, predviđen je za 19.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Formula 1Lando NorrisMax VerstappenSergio PerezGeorge RussellLewis HamiltonVN Sao Paula

Ostale Vijesti