Jeff Bottari/Action Images
Jeff Bottari/Action Images

Miočić analizirao borbu i najavio kako želi vratiti pojas: "Uhvatio me. Što ćeš, sra**"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.04.21. | 17:35

Amerikanac hrvatskog podrijetla istaknuo je kako želi treću borbu protvi Kamerunca, ali ta ideja ne sviđa se Dani Whiteu...

Stipe Miočić definitivno je jedan od najboljih boraca u povijesti slobodne borbe. Bivši vlasnik pojasa u teškoj kategoriji i borac s najviše obrana naslova u teškoj kategoriji, u posljednjoj borbi izgubio je pojas prvaka nakon što ga je u drugoj runi nokautirao Francis Ngannou.

Laknulo je Dani Whiteu, prvom čovjeku UFC-a, koji već godinama želi da Kamerunac bude vlasnik pojasa u teškoj kategoriji. Iako ima puno mana kao borac, Kamerunac je marketinški ispativiji i medijski zanimljiviji od Stipe Miočića. Na prvu, mnogi bi pomislili kako je to potpuno nebitno, ali White se ne slaže s takvim načinom razmišlanja. Jednog od najboljih, ili bolje rečeno najdominantnijih, boraca u povijesti UFC-a bio je Demetrious 'Mighty Mouse' Johnson, ali budući da je imao istu manu kao i Stipe, nakon prvog poraza (i to poprilično diskutabilnog), White mu se zahvalio na suradnju pa je tako Johnson danas član One Championshipa.

Miočić je odradio trilogiju protiv Daniela Cormiera, koji mu je prvo oduzeo pojas, da bi ga Stipe potom vratio, a i obranio. Zatim je uslijedila druga borba protiv Ngannoua, borca protiv kojeg je treći put Miočić obranio naslov pravaka, a budući da je sad omjer pobjeda i poraza između Kamerunca i Amerikanca hrvatskog podrijetla 1:1, velika većina zaljubljenika u slobodnu borbu zaziva treću boru.

Stipe ju je definitivno zaslužio, ali zasad nije sigurno hoće li White na to pristati.

“Osjećao sam se dobro. Dao sam mu prvu rundu, ali nisam bio zabrinut jer je obično jači u prvoj rundi, a osjetio sam kako se malo zapuhao ”, rekao je Miočić u emisiji Pata McAfeea pa dodao:

“Bio je dobar u prvoj rundi, ali nisam se brinuo jer su nam preostale još četiri runde. Onda sam ga udario tom desnom rukom i oklijevao djelić sekunde.. Kasnije me uhvatio. Što ćeš, sra**"

Iako White nije potvrdio termin treće borbe te mnogi vjeruju da će prije treće borbe sa Stipom Kamerunac prvo odraditi jednu 'lakšu' borbu, nema sumnje da Miočić želi vratiti pojas prvaka teške kategorije.

„Da, želim vratiti ono što meni pripada“, dodao je Amerikanac hrvatskih korijena.“

Stipe je za kraj istaknuo kako za sljedeću borbu, koja još uvijek nije službeno potvrđena, planira povećati kilažu.


Tagovi

Stipe MiočićUFCDana WhiteFrancis NgannouFrancis Nngannouborilački sportoviMMA

Ostale Vijesti