Martin probio led u Tokiju, srebrni samac lovi medalju

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.07.21. | 08:26

Igre su krenule, ceremonija otvaranja danas poslijepodne

Premda će olimpijska baklja upaliti plamen stadiona u Tokiju tek danas poslijepodne po našem vremenu, Olimpijske Igre su već počele. Tradicionalno, ispratili smo prva nogometna zbivanja, no ono što nas najviše zanima je vidjeti kako će naši sportaši otvoriti nadmetanje u kojem love sedam do devet medalja, barem ako je vjerovati procjenama statističke tvrtke Gracenote.

Rano jutros, led je probio Damir Martin, koji brani srebro iz Rija. U disciplini samac, uz vrijeme 7:09:17, bez ikakvih poteškoća je prošao kvalifikacije i sada mirno čeka četvrtfinale koje je na rasporedu za dva dana.

Konkurencija je bila zbilja zanimljiva. Osim Alexandera Vyazovkina koji nastupa pod olimpijskom zastavom, protiv Damira su probali još i Filipinac Nievarez, Felix Potoy iz Nikaragve te Prviel Hinkati iz Benina. Puko zagrijavanje za ozbiljnije izazove koji slijede za vikend i iza njega.

Što se ceremenonije tiče, ona će krenuti oko 13:30 po našem vremenu. Ovog puta imamo dvije stjegonoše. Društvu odabranih hrvatskih sportaša će se priključiti Sandra Perković uz Josipa Glasnovića.. Velika čast, no za razliku od prijašnjih godina, tribine će danas biti sablasno prazne.


Tagovi

Damir MartinTokio 2020Olimpijske igre

Ostale Vijesti