Action Images
Action Images

Kao da je Super Bowl

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.01.21. | 18:12

Tek drugi put će se boriti u lakoj kategoriji u UFC-u, ali novi spektakl je zajamčen

Imate osjećaj kao da je Super Bowl kad se bori Conor McGregor, tu su uzrečicu ponovili mnogi koji će na ovaj ili onaj način sudjelovati na prvom UFC-ovom „pay per viewu“ ove godine. Event 257 u subotu danas je dobio i službenu potvrdu jer su i McGregor i njegov suparnik Dustin Poirier prošli službeno vaganje. Treba dodati kako je i sunaslovna borba, ona između Michaela Chandlera i Dana Hookera, također službena jer su obojica imali potrebnih 70 kilograma na vaganju.

I ta će borba, ne sumnjamo biti vrlo zanimljiva, jer će dati odgovor tko će uskočiti u borbu za naslov u lakoj kategoriji, koju je, barem po zadnjim informacijama, upraznio prvak Habib Nurmagomedov umirovivši se po pobjedi protiv Gaethjea. Habib još nije rekao definitivno zbogom, ali ostane li Dagestanac u mirovini, pobjednici ova dva meča ostat će u trokutu mogućih izazivača za pojas s Charlesom Oliveirom.

Svaka čast Chandleru, Hookeru i Oliveiri, ali oči borilačkog svijeta ovaj vikend bit će uprte u Conora McGregora i njegov uzvratni okršaj sa suparnikom kojeg je već pobijedio. Samo njegov dolazak na jahti na „Fight Island“ u Dubaiju dao je naslutiti kako se glamur vratio u UFC, a osmijeh koji cijeli tjedan ne silazi s lica Dane Whitea govori dovoljno koliko mu znači povratak najveće zvijezde mješovite borbe.

Bivši prvak u pero lakoj i lakoj kategoriji borit će se prvi put ove godine i prvi put od pobjede protiv Cowboya Cerronea u siječnju prošle godine, a ovo će mu biti prva borba u lakoj kategoriji od poraza protiv Khabiba u borbi za titulu 2018. godine.

Zvuči pomalo bizarno, ali najveća zvijezda lake kategorije i jedan od pretendenata za pojas samo se dvaput u karijeri borila u ovoj kategoriji u UFC-u. Protiv Eddieja Alvareza kad je osvojio pojas kojeg su mu kasnije uzeli zbog neaktivnosti i 2018. godine u spomenutoj kontroverznoj borbi protiv Nurmagomedova.

Čak je i njihova prva borba bila u kategoriji niže. Prije sedam godina borili su se u pero lakoj kategoriji, a ishod tog meča, vjerujemo, poznat je gotovo svim ljubiteljima slobodne borbe. Poslije nekoliko mjeseci verbalnog prepucavanja McGregor i Poirier su 2014. godine konačno ušli u oktogon u jednoj od najiščekivanijih borbi u to doba, ali sama borba je bila antiklimaks jer je Irac srušio Poiriera svojom slavnom ljevicom. I ostalo je povijest. Poslije te borbe krenula je McGregorova slavna karijera, a Poirier je išao težim putem i udarac po udarac poslije sedam godina zaradio uzvratnu borbu.

Ovo je drugi Poirierov napad na pojas u lakoj, u prvom pokušaju zaustavio ga je Habib prije dvije godine, a sad je spreman ponovo napasti vrh. Prva prepreka bit će mu revitalizirani McGregor koji je najavio kako je pronašao novu motivaciju te kako se želi vratiti sa stilom i u sljedećih godinu i pol dana planira se boriti čak sedam puta.

Isto je najavio i lani pa ga je zaustavila korona, ali nadamo se kako će ovaj puta doista ostvariti svoju najavu jer se cijeli MMA svijet okrene naglavačke kad se bori Conor McGregor. Osjećaj je kao da je Super Bowl, kažu Amerikanci...



Tagovi

borilački sportoviConor McGregorUFC

Ostale Vijesti