REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Hrvatska izvukla jednog od najlakših protivnika u kvalifikacijama za ostanak u elitnom razredu Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.02.24. | 15:13

Naši će tenisači biti domaćini u tom dvoboju

Hrvatska muška teniska reprezentacija u rujnu će ove godine ugostiti Litvu u susretu Svjetske skupine I Davis Cupa, određeno je ždrijebom u četvrtak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dvoboj će se igrati u petak i subotu (13. i 14. rujna) ili u subotu i nedjelju (14. i 15. rujna). Hrvatska i Litva dosada se nisu sretale u Davis Cupu, pa je prednost domaćeg terena Hrvatskoj pripao ždrijebom.

Nakon poraza od Belgije proteklog vikenda, Hrvatska u rujnu mora svladati Litvu kako bi u veljači sljedeće godine igrala kvalifikacijski meč za plasman u grupnu fazu završnog turnira Davis Cupa 2025.

"Ne mogu reći da ishod nije dobar za nas. Dobro poznajemo igrača koji je njihov prvi reket, to je Ričardas Berankis koji je bio među pedeset najboljih na pojedinačnoj rang listi, a u juniorima je bio prvi na svijetu i osvajač US Opena. Nema sumnje da smo favoriti", rekao je izbornik Velimir Zovko.

Berankis je trenutno 248. na rang listi, a nakon njega slijede Vilius Gaubas (371.) i Edas Butvilas (634.) kao jedina trojica litvanskih igrača među tisuću najboljih, tako da je Hrvatska imala dosta sreće jer je izvukla jednog od najlakših protivnika.

Primjerice, izbjegli smo vrlo neugodne suparnike poput Grčke za koju bi mogli nastupiti braća Tsitsipas, Danske s Holgerom Runeom, Norveške čiji je prvi reket Casper Ruud, a prijetio nam je i duel s Japancima, koji imaju dvojicu tenisača u top 100.

Parovi kvalifikacija:

(1) Srbija – Grčka

(2) Hrvatska – Litva

(3) Švedska – Indija

(4) Kazahstan – Danska

Poljska – (5) Južna Koreja

(6) Švicarska – Peru

Egipat – (7) Mađarska

Norveška – (8) Portugal

(9) Austrija – Turska

Tajvan – (10) Bosna i Hercegovina

(11) Izrael – Ukrajina

Japan – (12) Kolumbija

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina/I.M.)


Tagovi

Davis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti