F1: Hamilton iskoristio poklon Vettela i slavio na Hockenheimu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 22.07.18. | 17:24

Sjajna utrka u Njemačkoj.

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton pobijedio je na utrci Formule 1 koja se za Veliku nagradu Njemačke vozila na legedarnoj statzi u Hockenheimu. Sve je vodilo ka sigurnoj pobjedi za Sebastiana Vettela, ali je 15 krugova prije kraja napravio možda i najveću pogrešku u karijeri i poklonio pobjedu Britancu.

Osim kiksa Vettela, utrku je obilježilo nepredvidivo vrijeme i kiša koja je povremeno padala. Drugo mjesto iza Hamiltona osvojio je Valtteri Bottas, dok je trećeplasirani završio drugi vozač Ferrarija Kimi Raikkonen. 

Nakon što je Vettel izletio sa staze, na istu je stupio Safety car. Tada je Hamilton bio na trećem mjestu i već je krenuo ka boksu, ali su u Mercedesu shvatili da je bolje riskirati s lošim gumama u situaciji kada se može napasti prvo mjesto. Da je otišao u boks, utrku ne bi nikako završio među prvih pet. Umjesto Hamiltona, odlazak u boks su odradili Bottas i Raikkonen čime je Hamiltonu bio otvoren put ka novoj pobjedi i ponovnom preuzimanju vodstva u ukupnom poretku.

U ukupnom poretku Hamilton sada ima 188 bodova, Vettel je drugi s 171 bodom, a na trećem je mjestu Raikkonen sa 132 boda.

(foto: Reuters)


Tagovi

Formula 1Lewis HamiltonSebastian Vettel

Ostale Vijesti