Eric Bolte-USA TODAY Sports.
Eric Bolte-USA TODAY Sports.

Donna i Petra osigurale Hrvatskoj razigravanje za viši rang

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 15.04.22. | 13:07

Suparnice u subotu bit će nam tenisačice Srbije, koje su u svojoj skupini u idlučujućim mečevima bile bolje od Turkinja

Hrvatske tenisačice pobijedile su Austriju u odlučujućem ogledu za drugo mjesto skupine B na turniru Prve Euro-afričke grupe Billie Jean King Cupa koji se održava u turskoj Antalyji.

Hrvatice su dobile oba pojedinačna meča i time u direktnom duelu s Austrijankama osigurale drugo mjesto. Prvo je Donna Vekić, uz dosta poteškoća, svladala Sinju Kraus, 402. igračicu s WTA ljestvice, sa 7-5, 6-3, dok je potom ključni bod za ukupno slavlje osigurala Petra Martić. Ona je jednostavnije, sa 6-2, 6-4, bila bolja od Julije Grabher (198. na svjetskoj ljestvici).

Austrijska tenisačica dobro se držala u drugom setu te je kod 4-4 imala break priliku koja je mogla dovesti do kompliciranja ovog meča. No, Martić se izvukla iz tih neugodnosti i potom napravila break za konačno slavlje.

Potom, u meču koji ni o čemu nije odlučivao, Petra Marčinko i Tara Würth su osvojile prvi set 7-5 protiv kombinacije Haas, Klaffner, te tada predale meč zbog Tarine ozljede.

Hrvatska će tako u subotu igrati novi meč za potencijalni plasman u viši rang natjecanja. Suparnice će biti drugoplasirana ekipa skupine A, pobjednice ogleda domaćina Turske i Srbije. To je, pak, postala Srbija koja je također nakon dva pojedinačna meča vodila 2-0 protiv domaćina Turske. Prvo je Lola Radivojević svladala Aylu Aksu 6-4, 6-4, a potom je Aleksandra Krunića sa 6-7(6), 6-0, 6-3 bila bolja od Ipek Oz.

Mađarska i Slovenija su se kao pobjednici skupina u Antalyji direktno plasirali u play-off Billie Jean King Cupa, koji će se održati tijekom studenoga ove godine (za plasman u Svjetsku skupinu 2023.), dok će im se još pridružiti bolji iz dvoboja Hrvatske i Srbije.

Billie Jean King Cup, skupina B (5. kolo)

Hrvatska – Austrija 2:1

Donna Vekić (Hrv) - Sinja Kraus (Aut) 7-5, 6-3

Petra Martić (Hrv) - Julia Grabher (Aut) 6-2, 6-4

Marčinko, Würth - Haas, Klaffner 7:5, predaja Hrvatska

(Hina, G)


Tagovi

Billie Jean King CupPetra MartićDonna VekićHrvatska teniska reprezentacija

Ostale Vijesti