Zvonimir Barisin/PIXSELL
Zvonimir Barisin/PIXSELL

Dodig: "Igrao sam puno gore mečeve, a osvajao sam Grand Slamove"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 19:02

Hrvatska je izgubila od Belgije u Varaždinu

Hrvatska Davis Cup reprezentacija poražena je u Varaždinu od Belgije s 3-1 i tako je po prvi put od uvođenja novog sustava natjecanja ostala bez plasmana na završni turnir, a nedjeljni program je započeo porazom Ivana Dodiga i Mate Pavića u dvoboju parova od Sander Gillea i Jorana Vliegena.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Nažalost, izgubili smo jako bitan meč. Mislim da smo igrali jako dobar tenis. Ista stvar kao u Splitu, vrhunska razina, vrhunska atmosfera, odlična podrška, ali sitnice su odlučile. Mislim da smo Mate i ja, svaki zasebno, protiv njih sigurno igrali desetak puta i da nikad nisu odigrali na ovom nivou. U Davis Cupu nas nekako neće. Igrao sam i puno gore mečeve, a osvajao sam Grand Slamove. Žao nam je, jer smo računali na ovaj bod. Bili su malo sretni i spretniji. Na zadnja dva Davis Cupa smo doživjeli dva teška poraza u kojima smo, po meni, bili malo bolji par, ali nismo uspjeli pobijediti. Lakše bi bilo prijeći preko toga da smo loše odigrali", izjavio je Ivan Dodig na konferenciji za medije.

Ni njemu nije jasno kako je moguće da takva dvojica majstora igre parova u "živim" Davis Cup mečevima imaju učinak 0-6.

"Ne mogu objasniti. Mate i ja smo igrali u karijeri šest, sedam turnira i nismo nikada izgubili u prvom kolu. Neka loša karma. Nije uopće upitna naša razina. Boli me što smo izgubili zadnja dva meča, pred domaćom publikom, u odličnoj atmosferi. Teniski ne možemo sebi nešto puno zamjeriti. U dva i pol sata koliko smo igrali smo napravili možda pet pogrešaka. To je razina s kojom se osvajaju veliki turniri bez problema. Tako se potrefilo. Čudno je kako Matu u Davis Cupu ne ide, posebno kad igramo zajedno. Nemam objašnjenja. Pokušavamo sve, dajemo sve, igramo dobro. Da igramo loše, rekao bih da nešto ne štima. Ali svih šest mečeva koje smo izgubili, igrali smo na vrhunskom nivou."

Nakon prvog seta koji je otišao na stranu hrvatskog para sa 6-2 i u kojem su suparnike ostavili bez ikakve prilike, činilo se da će Dodig i Pavić do očekivanog boda doći brzo i bezbolno. No, onda se slika potpuno promijenila.

"Ja sam odigrao jedan loš gem u drugom setu, dvije "duple". Zaslužili smo izgubiti taj gem. Opet, imali smo kod 5-3 priliku vratiti 'break'. Nismo iskoristili. Mislim da smo u trećem setu bili duplo bolji, toliko šansi. I onda u 'tie-breaku' to jednostavno jako brzo ode. Da je retern malo zakačio liniju, to bi bio 'mini-break', dva Ivanova dobra servisa i bilo bi 4-1 za nas, a to je velika razlika. Onda se sve svede u tih nekoliko poena. Ne znam da li nismo imali sreće ili nešto drugo. Čudan je osjećaj. Mislim da smo bili bolji kroz meč. Imali smo dosta šansi, iskoristili ih nismo i - to je to", sažeo je Mate Pavić odlučujuće trenutke u meču.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Ivan DodigDavis Cuphrvatska davis cup reprezentacija

Ostale Vijesti