REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Davis Cup: Bez promjena u sastavima, otvaraju Čilić i Bergs

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 03.02.24. | 13:34

Marin je spreman za dvoboj te će protiv Bergsa odigrati svoj 50. pojedinačni meč u Davis Cupu

Marin Čilić i najbolje rangirani tenisač belgijske reprezentacije Zizou Bergs (ATP - 131.) otvorit će Davis Cup dvoboj Hrvatske i Belgije u varaždinskoj Areni, kako je bilo i određeno ždrijebom održanim u petak. 

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kod Čilića je postojala određena doza opreza, s obzirom na ozljedu lijevog koljena koja ga je mučila od Australian Opena, ali Marin je u subotu zaključio da je spreman za dvoboj te će protiv Bergsa odigrati svoj 50. pojedinačni meč u Davis Cupu (33-16), u kojem će pokušati izboriti svoju 34. pobjedu i njome donijeti značajnu prednost hrvatskoj reprezentaciji. Za 24-godišnjeg Bergsa ovo će biti tek osmi pojedinačni meč u Davis Cupu, a u dosadašnjih sedam je ostavio dvije pobjede.

Dvoboj Čilića i Bergsa u Areni Varaždin će započeti u 14 sati.

Nakon njih će na teren 22-godišnji Duje Ajduković (ATP - 125.), najbolje rangirani hrvatski tenisač u ovom dvoboju, i 30-godišnji Joris de Loore (ATP - 192.). Ajduković je za hrvatsku reprezentaciju debitirao prošlog rujna na turniru u Splitu, gdje je doživio poraz od Tallona Griekspoora u pojedinačnom dvoboju, ali je u paru s Matom Pavićem došao do pobjede protiv nizozemske kombinacije Koolhof - Middelkoop.

Nedjeljni program će započeti u 13 sati dvobojem parova, u kojem su za Hrvatsku nominirani Ivan Dodig i Mate Pavić, a za Belgiju Sander Gille i Joran Vliegen

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Davis Cuphrvatska davis cup reprezentacijaMarin Čilić

Ostale Vijesti