Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

ATP Umag: Čilić čeka kvalifikanta, Prižmić protiv Ajdukovića

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.07.23. | 20:51

Mečevi glavnog turnira započinju u utorak, a u subotu i nedjelju su u Stella Marisu na rasporedu kvalifikacijski dvoboji

Marin Čilić će u povratničkom nastupu na Plava Laguna Croatia Openu u Umagu igrati protiv igrača iz kvalifikacija, odlučeno je ždrijebom koji je u subotu održan u Stella Marisu, a za mjesto u 2. kolu međusobno će igrati dobitnici pozivnica Dino Prižmić i Duje Ajduković.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Lijepo je ponovno biti tu nakon dugog niza godina što nisam bio. Sretan sam što sam dobro odradio rehabilitaciju, koljeno se stvarno osjeća dosta dobro i veseli me povratak na teren. Ovdje sam 2005. prvi put zaigrao na ATP Touru i sad se zaokružuje priča s povratkom, tako da mi je to baš jako drago. Nadam se da će turnir proći jako dobro. Bit će lijepo vratiti se na Tour i nadam se stvarno jednom super tjednu", rekao je Marin Čilić koji se na umaški turnir vraća prvi put nakon 2014., a ovdje će odigrati i prvi meč nakon šestomjesečnog izbivanja zbog ozljede koljena.

Ždrijebu je nazočio i Goran Ivanišević, koji se u Umagu pojavio u osvježenom, ljetnom izdanju i dobro raspoložen.

"Moj ždrijeb nije loš. Moram reći da sam pogodio da će Prižmić - Ajduković igrati u prvom kolu. Drago mi je da je Marin tu nakon 2014. Nažalost, imamo jedan otkaz, jedan ali vrijedan. No, i bez toga se može. Ipak je Umag veći od igrača. Očekujemo puno dobrih mečeva. Veselim se i dobrim igrama naših igrača", poručio je legendarni wimbledonski pobjednik čije ime nosi i glavni umaški stadion na kojem će u svojstvu prvog nositelja ove godine nastupiti Čeh Jiri Lehečka.

On je slobodan u prvom kolu, ali bi u prvom nastupu mogao zaigrati protiv jednog od trojice bivših umaških pobjednika i osvajača Grand Slam naslova, Austrijanca Dominica Thiema koji će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta.

U toj je četvrtini ždrijeba i Marin Čilić koji bi u slučaju pobjede nad kvalifikantom, u drugom kolu igrao protiv boljeg iz meča sedmog nositelja, Talijana Mattea Arnaldija i još jednog igrača iz kvalifikacija.

U gornjoj polovici ždrijeba su juniorski pobjednik Roland Garrosa Dino Prižmić i Duje Ajduković, a pobjednik njihovog dvoboja će za mjesto u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja petog nositelja, Australca Christophera O'Connella i Mađara Zsombora Pirosa.

Švicarac Stan Wawrinka će u povratničkom umaškom nastupu igrati protiv kvalifikanta, a u slučaju pobjede čeka ga dvoboj protiv boljeg iz susreta Švicarca Marc-Andree Hueslera i Argentinca Federica Corije.

Drugi nositelj, Talijan Lorenzo Sonego u drugom kolu čeka boljeg iz meča bivšeg umaškog pobjednika Marca Cecchinata i Rusa Aleksandera Ševčenka. Treći nositelj, Austrijanac Sebastian Ofner u drugom kolu čeka pobjednika dvoboja Australca Alexeija Popyrina i Francuza Benjamina Bonzija, a četvrti nositelj, Španjolac Roberto Carballes Baena će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz sraza Japanca Tara Daniela i 17-godišnjeg Španjolca Martina Landalucea, koji je u turnir ušao s pozivnicom.

Mečevi glavnog turnira započinju u utorak, a u subotu i nedjelju su u Stella Marisu na rasporedu kvalifikacijski dvoboji.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Plava Laguna Croatia Open - ždrijeb glavnog turnira

Jiri Lehečka (Češ/1) - slobodan

Dominik Thiem (Aut) - kvalifikant

MARIN ČILIĆ (HRV) - kvalifikant

Matteo Arnaldi (Ita/7) - kvalifikant

Sebastian Ofner (Aut/3) - slobodan

Alexei Popyrin (Aus) - Benjamin Bonzi (Fra)

DUJE AJDUKOVIĆ (HRV) - DINO PRIŽMIĆ (HRV)

Zsombor Piros (Mađ) - Christopher O'Connell (Aus/5)

Stan Wawrinka (Švi/7) - kvalifikant

Marc-Andrea Huesler (Švi) - Federico Coria (Arg)

Taro Daniel (Jap) - Martin Landaluce (Špa)

Roberto Carballes Baena (Špa/4) – Slobodan

Albert Ramos-Vinolas (Špa/8) - Jaume Munar

Fabian Marozsan (Mađ) - Juan Manuel Cerundolo (Arg)

Marco Cecchinato (Ita) - Aleksander Ševčenko

Lorenzo Sonego (Ita/2) - slobodan

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

ATP UmagPlava Laguna Croatia Open Umag 2023UmagMarin ČilićGoran IvaniševićDino PrižmićDuje AjdukovićStanislas WawrinkaJiri Lehečka

Ostale Vijesti